Un cetăţean chinez care încerca să ajungă la Huedin pe un drum de munte neamenajat a fost salvat de la belele de jandarmii montani din Bihor. Omului i se stricase maşina într-o zonă pe care nu o cunoştea, cu zăpadă.

Potrivit unei informări postate pe pagina de Faebook a Jandarmeriei Bihor, întâmplarea s-a petrecut marţi, în jurul orei 09.15, când un apel la 112 anunţa că bărbatul are nevoie de ajutor.

"Conform celor declarate, acesta dorea să ajungă de la Deva la Huedin pe un drum de munte neamenajat, dar maşina i s-a defectat şi nu poate preciza exact locul unde se află. Sigurul sprijin au fost coordonatele GPS care îl localizau undeva la limita dintre judeţul Cluj si Bihor", explică informarea.

Traseul a fost îngreunat de zăpada depusă, dar, în jurul orei 11.30 jandarmii montani bihoreni au reuşit sa ajungă la autovehiculul defect.

"Având în vedere ca pasagerul a declarat ca este bine şi nu are nevoie de îngrijiri medicale, jandarmii l-au condus la o pensiune din zona Ip Ponor, unde a fost preluat de jandarmii clujeni veniţi şi ei in sprijin. Popasul nu va fi de lunga durată deoarece este aşteptată şi o maşină de tractat astfel încât domnul L. Tong să ajungă în siguranţă la destinaţie", mai arată informarea jandarmilor.