Chirurgul Adrian Duşe a renunţat la conducerea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Oradea, pentru a se dedica meseriei.

Conducerea spitalului a ţinut la secret înlocuirea fostului manager cu directorul medical Lucia Daina timp de o lună şi jumătate.

"M-a anunţat că renunţă"

"La sfârşitul lunii iulie domnul doctor Duşe m-a anunţat că renunţă la funcţia de manager. Domnia sa mi-a spus că vrea să se concentreze mai mult pe partea medicală şi pe organizarea secţiei de chirurgie, mai ales în perspectiva unificării prin absorbţie a Spitalului Judeţean cu Spitalul Municipal. I-am înţeles punctul de vedere şi am numit-o pe doamna Lucia Daina în funcţia de manager, până la unificarea spitalelor", a declarat pentru BIHOREANUL primarul Florin Birta.

Potrivit edilului, Daina își va păstra funcția încă trei luni, până la finalizarea procesului de fuziune, după care postul de manager al noului spital va fi scos la concurs.

"Am uitat să anunţăm"

Primarul Birta nu a ştiut să explice care a fost motivul pentru care demisia din funcţie a managerului celui mai mare spital din judeţul Bihor, precum şi numirea unui conducător nou nu au fost aduse la cunoştinţa publicului.

"Nu am ţinut niciun secret. Pur şi simplu s-a întâmplat de pe o zi pe alta, iar după aceea am uitat să anunţăm", a declarat primarul.

Florin Birta a promis că, pentru a evita astfel de "scăpări", viitorul spital rezultat în urma fuzionării va avea un purtător de cuvânt.

No comment

Contactat de BIHOREANUL, chirurgul Adrian Dușe a confirmat că și-a cerut eliberarea din funcție, dar a refuzat să menționeze cauzele. „Vă confirm că mi-am dat demisia, dar nu vreau să comentez pe această temă”, a declarat Dușe.

Noua directoare, Lucia Daina, nu a putut fi, în schimb, contactată.

Schimbări în lanţ...

Chirurgul Adrian Duşe (foto) a preluat conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgenţă Oradea în decembrie 2020 de la doctorul Gheorghe Carp. Ales senator la alegerile locale de anul trecut, Carp a fost nevoit să renunţe funcţia de conducere pentru a nu se afla în incompatibilitate.

Potrivit unor surse medicale, reputatul chirurg s-a dovedit un manager ezitant, care organiza şedinţe şi analize prelungite înainte de a lua o decizie, lucru care risca să pericliteze planurile de modernizare a spitalului, oricum încurcate în birocraţie.

Permutări politice

Aceleaşi surse acreditează ideea că viitorul manager al spitalului unificat va fi tot Gheorghe Carp, fire total diferită, care a dovedit că este capabil să ia decizii rapid. Scârbit de viaţa politică de la Bucureşti, Carp şi-ar dori să revină la Oradea într-un post în care a dovedit că poate fi util oraşului.

Cele mai mari şanse pentru a ocupa locul care ar urma să fie vacantat prin plecarea lui Gheorghe Carp din Senatul României le are în acest moment viceprimarul Arina Moş, următoarea pe lista cu care PNL Bihor s-a înscris în cursa pentru alegerile parlamentare de anul trecut.