A fost o zi cu spectacol, luni, în faţa sediului Colegiului Medicilor din Oradea, unde s-au strâns tot felul de personaje, mai mult sau mai puţin stridente, pentru a o susţine pe doctoriţa Flavia Groşan, audiată de Comisia de Etică după declaraţiile controversate pe care le-a făcut în ultimele zile.

La Oradea a sosit inclusiv vedeta Antena 3 Mihai Gâdea, realizatorul emisiunii Sinteza Zilei. După ce Flavia Groşan a ieşit de la audieri, înainte ca aceasta să urce în limuzina Mercedes care o aştepta în faţă, vedeta TV a venit prin mulţime şi a îmbrăţişat-o călduros pe doctoriţa orădeană.

De altfel, Antena3 a şi anunţat că, în această seară, de la ora 21, o va avea ca invitată pe Flavia Groşan, pe care o numeşte "doctoriţa minune". Ce mai probabil transmisiunea va avea loc din cabinetul acesteia din Oradea, cu promisiunea anunţată deja pe post a dezvăluirii "reţetei minune" privind tratamentul anti-Covid.

Protestul de luni a fost unul speculat mediatic de televiziunile care întreţin curentele anti-sistem. De pildă, membrii echipei România TV i-au incitat pe participanţi să aplaude şi să scandeze numele doctoriţei, pentru a avea cadre mai spectaculoase în transmisia live.

La un moment dat, un bărbat a distribuit participanţilor pancarte-tip, cu mesaje de susţinere a doctoriţei Groşan, tot pentru a da mai multă consistenţă manifestării de sprijin.

Printre cei care au apărut în faţa sediului Colegiului Medicilor Bihor s-au numărat şi participanţi cunoscuţi de la modestele proteste anti-măşti şi anti-vaccin din Oradea. Profesorul Nelu Pop, de la LPS, cel sancţionat după ce a apărut într-o filmare "anti mască" alături de elevii săi, regizorul de operă Horia Ballint, cel care a spus că în Spitalul Municipal din Oradea se omoară pacienţi cu "pastile roz", sau Dana Hodişan, cunoscuta "doamnă cu icoana" de la aceleaşi proteste anti-Covid, o femeie din Baia Mare, care se recomandă Ramona Irina Tarţa, "fost jurnalist în presa economică pe cinci continente", sunt câteva exemple.

Chiar dacă n-a avut nimic de-a face cu tema protestului de luni, la manifestare a fost prezent şi Vali Leucuţa, un cunoscut ecologist din Oradea, care a declarat jurnaliştilor că de fapt el a venit să protesteze împotriva... "jafului naţional pe care-l face PNL-ul de un an de zile".

În ce priveşte temele abordate, oamenii prezenţi s-au arătat miraţi şi indignaţi că reprezentanţii Colegiului Medicilor "se iau" de doctoriţa Groşan şi nu se discută alte probleme. "De ce nu se mai vorbeşte despre infecţiile nosocomiale din spitale?", "de ce la ATI este aşa mic grad de supravieţuire?", "de ce numai după ora 22 mor oameni?" (n.r cu referire la faptul că după ora 22 nu mai ai voie să circuli), "de ce mai avem spitale, că-i putem pune (n.r. - pe pacienţi) pe marginea drumurilor să moară?", au fost câteva dintre întrebările adresate. 

Un protestatar, care afişa pe spate un afiş ce spunea că este pacient al Flaviei Groşan, a recunoscut, în faţa camerei BIHOREANULUI, că de fapt nu este şi că şi-a lipit mesajul doar din empatie. Iar o altă doamnă, care purta de astă dată în gât o pancartă pe care scria "Jos labele de pe dna doctor Flavia Groşan", a spus că o susţine pe doctoriţă "pentru că a vindecat oameni". Întrebată dacă cunoaşte pe cineva vindecat, a răspuns că ştie de la "multe cunoştinţe... ale cunoştinţelor".

Majoritatea celor chestionaţi de BIHOREANUL au recunoscut că nu au auzit de doctoriţa Flavia Groşan decât de pe reţelele de socializare. Locul unde, de altfel, aveau să şi explodeze audienţele ştirilor, postărilor şi video-urilor pblicate pe seama manifestării de luni.

Vezi mai jos reportajul BIHOREANULUI la protestul de luni, realizat de Paul Lelea: