Conducerea centrală a PSD a validat lista candidaţilor din Bihor la alegerile parlamentare şi, mai ales, ordinea acestora. Statutul partidului prevede că organizaţiile judeţene înaintează doar numele pretedenţilor, iar lista finală, cu candidaţii şi ordinea lor, este stabilită în structura care conduce partidul la nivel naţional.

PSD nu a făcut niciun anunţ oficial pe această temă, însă BIHOREANUL a aflat cine sunt candidaţii aprobaţi de preşedintele partidului, Marcel Ciolacu.

Mohan vrea să fie senator

La Senat, acolo unde social-democraţii bihoreni mizează pe un mandat, iar acest loc eligibil a rămas vacant în această săptămână, după anunţul surprinzător al lui Florian Bodog că nu va mai candida, preşedintele organizaţiei, Aurel Mohan, va fi primul candidat. Neurochirurgul are, aşadar, mari şanse să devină din toamnă senator.

Ambiţia lui Mohan de a deveni parlamentar a putut fi intuită de orădeni în ultimele zile, deoarece prin oraş au început să apară afişele electorale cu el, chiar dacă nu menţionau ce candidat va fi. Tocmai pentru că PSD Bihor nu îşi cunoştea candidaţii, în oraş sunt până acum doar afişe cu Mohan.

După Mohan, lista PSD pentru Senat îl cuprinde pe Gabriel Ghilea, fiul omului de afaceri Gavrilă Ghilea şi acum subsecretar de stat în Ministerul Dezvoltării, iar apoi pe Carmen Polman (directoarea adjunctă a Casei de Pensii Bihor), doctoriţa Anca Huniadi, profesorul Nicolae Avram (inspector şcolar general adjunct) şi Liciniu Venter, managerul Ambulanţei Bihor.

Mang, încă un mandat

Surprize sunt pe lista pentru Camera Deputaţilor, pe care o deschide primăriţa PSD din Căbeşti, Corina Ene, care în această vară a câştigat al doilea mandat în fruntea comunei. Sursele BIHOREANULUI spun că Ene îşi doreşte să devină parlamentar, astfel că cel mai probabil în Căbeşti vor avea loc alegeri.

Al doilea pretendent la un mandat de deputat este fostul preşedinte al PSD Bihor, Ioan Mang, despre care unii colegi de partid credeau că va candida pe listele unei alte organizaţii. Ciolacu a preferat însă ca Mang să candideze în judeţul lui şi l-a asigurat cu un loc eligibil, PSD-iştii bihoreni mizând pe trei mandate de deputaţi de Bihor.

Cel de-al treilea mandat va încerca să-l câştige Felix Cozma, actualul preşedinte al Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici.

Pe locul patru pentru Camera Deputaţilor, o poziţie care însă nu este considerată eligibilă, se regăseşte Békési Csaba, directorul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bihor, urmat de persoane mai puţin cunoscute: juristul Sergiu David, informaticianul Viorel Popa, profesoara Elena Moţoc-Chivari, medicul Sever Negrini, inginerul Claudiu Gligor şi lectorul universitar Adrian Negrea.

Update: PSD confirmă listele

Duminică, PSD Bihor a transmis un comunicat de presă prin care confirmă că a definitivat lista candidaților pentru alegerile parlamentare și numele candidaților.

„Astfel, la Senat, prima poziție este ocupată de neurochirurgul și profesorul universitar Aurel Mohan, președintele PSD Bihor, urmat de Gabriel Ghilea, în prezent, subsecretar de stat în Ministerul Dezvoltării. Lista este completată după cum urmează: locul 3 - Polman Carmen,  director adjunct la Casa Județeană de Pensii Bihor; locul 4 - Huniadi Carmen-Anca, conferențiar universitar; locul 5 - Avram Nicolae, inspector școlar general adjunct; locul 6 - Venter Liciniu-Cătălin, 6tmanager al Ambulanței Bihor”, a transmis PSD Bihor.

La Camera Deputaților, ordinea candidaților este următoarea: Corina Ene, Ioan Mang, Felix Cozma, Békési Csaba, Adrian Negrea, Sever Negrini, Sergiu David, Florin Viorel Popa, Elena Moțoc-Chivari, Claudiu Gligor, Florian Cacuci, Anca Ruse.

„PSD Bihor mizează pe câștigarea unui mandat de senator și a trei mandate de deputat”, a transmis organizația.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!