City-managerul Oradiei, Mihai Jurca, va conduce începând de săptămâna viitoare Agenţia de Dezvoltare Locală Oradea, care gestionează, printre altele, parcurile industriale bihorene şi iluminatul public din reşedinţa de judeţ.

Un interimat prelungit

Anunţul a fost făcut luni, în cadrul şedinţei Consiliului Local Oradea, de primarul Florin Birta. După cum BIHOREANUL a scris, postul de director al ADLO a fost vacantat prin demisie de Alina Silaghi, din motive personale.

„Voi propune numirea domnului Mihai Jurca în funcţia de director interimar până la desemnarea, prin concurs, a unui nou director al ADLO. Şi în acest moment, Mihai Jurca coordonează ADLO, aşa că ştie ce se întâmplă acolo", le-a spus consilierilor locali Florin Birta.

Primarul de Oradea i-a mai informat că municipalitatea a demarat deja procedura de selecţie a Consiliului de Administrare al ADLO, în baza Legii privind guvernarea corporatistă. CA-ul va iniţia ulterior selecţia pentru un nou director al agenţiei.

„Maximum şase luni se va ocupa de acest lucru (n.r. - de coordarea activității ADLO) domnul Mihai Jurca”, a spus edilul. Totuși, având în vedere birocraţia celor două proceduri de selecţie, este posibil ca noul director să-și preia funcția și mai târziu de atât. 

„Trebuie să ne racordăm la ce se întâmplă în lume...”

City-managerul Mihai Jurca îşi va prelua funcţia începând din 2 septembrie.

„Zilnic merg la ADLO pentru a mă familiariza cu activităţile pe care le presupune agenţia. Astăzi, spre exemplu, am avut o şedinţă pe marginea parcurilor inteligente în judeţ. Acolo trebuie reluate licitaţii (n.r. în vederea atragerii de investitori), trebuie că ne concentrăm mai mult pe promovare...", a precizat, pentru BIHOREANUL, directorul interimar Mihai Jurca.

Acesta a spus că priorităţile perioadei de interimat vor fi stabilite în cursul săptămânii viitoare în urma discuţiilor cu echipa ADLO.

„Vom încerca să atragem în continuare investitori. Oradea este, în continuare, atractivă, dar în acelaşi timp trebuie să ne racordăm la ceea ce se întâmplă astăzi în lume. Astăzi, investitorii din Asia sunt tot mai interesaţi de spaţiile de producţie de Europa, pentru că dacă produc în afara continentului se confruntă cu taxe tot mai mari. Din acest motiv, este de aşteptat ca o parte din producţia de maşini electrice, de exemplu, să se mute în Europa, iar noi va trebui să profităm", a spus Mihai Jurca.

Dezvoltare pe mai multe planuri

În prezent parcurile industriale orădene, ocupate integral, reunesc 120 de companii. Astfel, Oradea are în pregătire cel de-al patrulea parc industrial în zona străzii Corneliu Baba şi încă două parcuri "inteligente" în Calea Sântandreiului.

ADLO şi-a extins activitatea în judeţ şi gestionează proiectele privind realizarea unor parcuri inteligente în Aleşd, Beiuş, Marghita şi Ştei. Totodată, gestionează parcurile industriale din Săcueni, Tămăşeu şi Tileagd.

În plus, ADLO gestionează în Oradea, printre altele, primul bloc, cu 65 de locuinţe, pentru angajaţii parcurilor industriale, iluminatul public din oraş, terminalul intermodal din Episcopia (dat în chirie unei firme private), cel al incubatorului de afaceri din strada Louis Pasteur şi altele.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!