Poliţiştii orădeni vor să îşi reabiliteze în premieră sediul din Calea Aradului care necesită lucrări de termoizolare şi hidroizolare.

Instituţia Arhitectului-şef a avizat în şedinţa de joia trecută propunerea Inspectoratului Judeţean de Poliţie Bihor de renovare a imobilului folosit de Poliţia Municipiului.

Potrivit unui comunicat al Primăriei Oradea, sediul urmează să fie reabilitat pentru prima dată de la construcţia în 1995. 

„Clădirea respectivă a fost construită în anul 1995 şi a intrat în administraţia IPJ Bihor în acelaşi an, având destinaţia de post de poliţie şi este utilizată şi în prezent. De la darea în folosinţă până în prezent, nu s-au realizat lucrări de modernizare sau reabilitare, doar lucrări de reparaţii curente", se arată în informarea municipalității.

Proiectul propune renovarea energetică aprofundată a clădirii, lucrările urmând să cuprindă de la desfacerea şarpantei actuale şi a stratificaţiei de hidro-termoizolaţie până la refacerea hidroizolaţiei şi termoizolaţiei şi anveloparea imobilului cu vată bazaltică, peste care se va aplica tencuiala exterioară.

„De asemenea, se propune realizarea unei hidroizolaţii orizontale şi verticale în spaţiile umede (grupuri sanitare) şi se propune o hidroizolaţie din membrana termosudabilă pe întreg peretele demisolului", se menţionează în comunicat.

Printre multe altele, tâmplăria din lemn sau PVC va fi înlocuită cu PVC cu eficienţă termică ridicată, iar apele pluviale de pe învelitoare vor fi dirijate către terenul natural aflat în vecinătatea clădirii. În plus, pe terasa necirculabilă de pe clădire se vor monta 88 de panouri fotovoltaice cu proprietăţi anti-glare.

Așa cum BIHOREANUL a mai scris, valoarea totală a proiectului este de 5.383.513,95 de lei, cu TVA. Investiția beneficiază de bani europeni, prin Programul Național de Redresare și Reziliență. Lucrările au ca termen de finalizare luna septembrie a anului 2024.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!