Veştile proaste continuă pentru bihorenii din zona Beiuş - Ştei. Meteorologii au emis, marţi seară, un cod portocaliu de vreme severă imediată, valabil până la miezul nopţii, pentru localităţile Bunteşti, Pietroasa, Remetea, Câmpani, Curăţele, Budureasa, Căbeşti, unde în timpul zilei a fost un cod roşu de ploi.

Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie, în aceste localităţi va continua să plouă şi se vor acumula în jurul a 40 l/mp.

În ultimele 24 de ore, de la începutul ploii, s-au cumulat circa 180 l/mp. De altfel, în mai multe sate, pompierii intervin pentru evacuarea apei din gospodăriile oamenilor, iar o casă a fost luată de viitură, în localitatea Cociuba Mică, comuna Pietroasa.

În acelaşi timp, este în vigoare un cod roşu de inundaţii, valabil până miercuri la ora 12, pentru mai multe râuri din Bihor.

Mai precis, este vorba de cursurile de apă din bazinele hidrografice Iad - bazin superior amonte Ac. Leșu, Drăgan - bazin superior amonte Ac. Drăgan (afluenți ai Crișului Repede), Crișul Negru - bazin amonte confluenţă cu râul Holod.