Compania orădeană Cesal, producător local de adezivi și materiale adiacente domeniului construcțiilor, și-a propus pentru anul 2024 o implicare mai intensă în partea de educație.

Astfel, pentru colaboratorii săi, proprietari de business, Cesal a apelat la specialistul în domeniul financiar Iancu Guda. Educația financiară este deficitară în România și, astfel, prin prezența fizică a domnului Iancu Guda la evenimentul anual al companiei, desfășurat în luna februarie, în Băile Felix, am aflat nu doar informații statistice, ci și cum să înțelegi date financiare complexe și ce soluții ai la îndemână pentru afacerea ta.

Colaborarea cu dânsul a continuat cu un program de training - „Gestiunea Financiară a Afacerii”. Acesta a fost special conceput pentru distribuitorii de materiale de construcții și a avut în centrul atenției analiza detaliată a capitalului de lucru, solvabilitatea, fluxul de numerar, marjele de profitabilitate, viteza de rotație a ciclului de conversie și strategiile de investiții. Un aspect important al programului a fost particularizarea tuturor acestor concepte la specificul industriei construcțiilor.

Știați că:

–» Veniturile din acest sector au înregistrat o creștere semnificativă în ultimii 5 ani, iar 6 din 10 companii înregistrează o creștere de peste 10% pe an?

–» Viteza de rotație a capitalului de lucru este de 53 de zile, iar cash buffer pe termen scurt este de 21% din nivelul datoriilor pe termen scurt?

Astfel de date, discuții deschise și studii de caz au oferit managerilor și proprietarilor de business repere reale pentru afacerile lor și pentru o dezvoltare sănătoasă. Suntem convinși că acest program de training va aduce beneficii semnificative partenerilor Cesal, contribuind la îmbunătățirea performanței financiare și la consolidarea poziției lor pe piață.

Investiția companiei Cesal în educație a continuat în luna aprilie, prin implicarea în comunitate, participând ca sponsor pentru Inspectoratul Școlar al Județului Bihor, organizatorul etapei naționale a Olimpiadei din aria curiculară Tehnologii - Domeniul Construcții, Instalații și Lucrări Publice. Au participat în această etapă 31 de elevi din clasele a XI-a și a XII-a, reprezentând 14 județe.

În același timp, compania continuă trainingurile de specialitate organizate de către echipa tehnică Cesal în locațiile partenerilor noștri.

Vă invităm să urmăriți următoarele articole, iar mai multe detalii din domeniul construcțiilor puteți găsi și pe www.cesal.ro.

(advertorial)

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!