După aproape două săptămâni de la aprobarea unanimă dată de aleșii bihorenilor, Consiliul Județean a lansat licitația pentru dreptul de folosință a unui teren de aproape 8.759 metri pătrați din strada Ceyrat pe care ar urma să fie construită o grădiniță și o școală cu predare în limbi străine.

Potrivit unui comunicat dat publicității marți, prin care a anunțat lansarea licitației, obiectivul de investiții va include „clădiri destinate învățământului preșcolar, învățământului școlar gimnazial, primar și/sau liceal, cantină, sală de sport etc”, care vor putea ocupa cel mult 60% din totalul suprafaței.

De asemenea, în viitorul campus va mai trebui amenajat un spațiu verde, cu cel puțin un teren de sport și două locuri de joacă, dar și o parcare.

Potrivit Hotărârii adoptate de Consiliul Județean pe 1 aprilie, condițiile minime obligatorii prevăzute pentru firmele interesate să participe la licitație prevăd ca suma investită să fie de cel puțin 500 euro/mp, iar gradul de ocupare a terenului cu clădiri să fie de 40-60% din suprafața totală a parcelei disponibile.

Redevența percepută de administrația județeană va fi de minimum 3 euro/mp/an, iar durata exercitării dreptului de folosință asupra terenului este de maximum 25 de ani.

Perioada de depunere a ofertelor este până la data de 3 mai 2022.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!