Consiliul Local a aprobat vineri predarea către Compania Naţională de Investiţii a unui amplasament de 14.500 metri pătraţi situat pe strada Clujului 202, în spatele stadionului Motorul.
Baza sportivă Clujului
Potrivit raportului de specialitate anexat proiectului de hotărâre, obiectivul este cuprins în lista de investiţii a CNI în subprogramului "Complexe sportive" sub denumirea "Bază sportivă de tip T1 - Calea Clujului 202 C".
După cum BIHOREANUL a mai scris, municipalitatea îşi doreşte aici amenajarea a încă trei terenuri de fotbal pe lângă cel al stadionului Motorul, cu vestiar şi parcare de 50 de locuri.
În paralel cu construcţia noilor facilităţi de către CNI, Primăria va reabilita terenul existent astfel încât la finalul lucrărilor baza sportivă să fie cu totul nouă.
Conform înţelegerii, bugetul local îşi va asuma amenajarea utilităţilor, a drumurilor de acces, precum şi menţinerea destinaţiei bazei sportive pentru cel puţin 15 ani.
În cel mult trei ani...
În paralel cu investiţia din Calea Clujului, Consiliul Local a aprobat vineri solicitarea Primăriei privind trecerea bazei didactice a Liceului cu Program Sportiv Bihorul din domeniul public al Statului Român şi administrarea Inspectoratului Şcolar Judeţean Bihor în administrarea municipalităţii.
Amplasamentul delimitat de străzile Făgăraşului, Traian Blajovici amplasamentul liceului şi cel al Grădinii Zoologice urmează să fie reabilitat prin relocarea ori modernizarea construcţiilor existente şi realizarea unor noi spaţii pentru activităţi sportive.
Primăria şi-a asumat chiar un termen pentru finalizarea investiţiilor.
"Dacă în termen de trei ani de la data preluării imobilului prin protocol de predare - primire nu se finalizează lucrările de modernizare sau relocare şi construire proiectată pe terenul transmis, acesta revine de drept în domeniul public al statului", se menţionează în raportul de specialitate anexat Hotărârii de Consiliu Local.
Teren contra impozit
După cum se ştie municipalitatea îşi doreşte amenajarea în această zonă a unui complex sportiv cu un stadion de aproximativ 15.000 de locuri, hotel cu SPA, piscină, bazin didactic, piste pentru alergare, terenuri de antrenament, 150 de locuri de parcare în subteran şi tot atâtea la suprafaţă.
Investiţia totală, care cuprinde inclusiv reamenajare bazei sportive Tineretului, este estimată la circa 50 milioane euro.
Aceste facilităţi ar completa oferta sportivă dată de viitoarea sală polivalentă cu 5.000 de locuri aflată în construcţie în imediata vecinătate.
Pe de altă parte, în cadrul aceleiaşi şedinţe, consilierii locali au aprobat prelungirea cu cinci ani a contractului de închiriere încheiat cu CFR Marfă pentru terenul de circa un hectar din zona străzii Secarei pe care oraşul îl va folosi ca zonă de agrement şi sport.
Conform înţelegerii avute de reprezentanţii municipalităţii cu cei ai CFR Marfă, oraşul va plăti deţinătorului o chirie de 786 lei plus TVA pe lună, echivalentul impozitului pe proprietate datorat pentru acesta. Chiria se va indexa anual în funcţie de valoarea impozitului.