Stadiul fizic al lucrărilor pentru construirea centurii Biharia - Paleu, cu o lungime totală de 8,7 kilometri, a ajuns la 60% din volumul proiectat, iar potrivit Consiliului Județean Bihor ritmul în care avansează este unul susținut.

În prezent, constructorii lucrează la centura propriu zisă a localității Biharia, de 5,6 km, la sistemele de scurgere a apelor pluviale, la amenajarea sensurilor giratorii, la turnarea ultimului strat de balast pe anumite porțiuni, la podurile metalice și la finalizarea pistei pentru bicicliști.

În același proiect este cuprins și drumul de legătură dintre localitatea Paleu și Biharia, în lungime de 3,1 kilometri, prevăzut și acesta cu pistă pentru bicicliști. Aici se finalizează lucrările de săpătură și decopertare, începe așternerea primului strat de balast, se lucrează la podețe și la amenajarea unui sens giratoriu, stadiul de execuție ajungând la 20%.

Începute la sfârșitul lunii octombrie 2023, lucrările sunt executate de asocierea de firme Dumexim și Consorzio Stabile EBG Group, contra sumei de 66,363 milioane lei, cu TVA inclusă. Durata de execuție a fost stabilită la 18 luni.

Noul drum face parte din proiectul „Creșterea accesibilității pe drumurile județene în Zona Metropolitană Oradea”, finanțat din fonduri UE și de la bugetul CJ Bihor.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!