Controversatul deputat independent Mihai Lasca, dat afară din AUR din cauza unor probleme cu legea, a declanşat un scandal sâmbătă seara la Street Food Festival.

Scandal la festival!

Politicianul şi-a condus un grup de circa 20 de protestatari anti-vaccin de pe platoul din Piaţa Unirii, unde susţinătorii săi aveau programat un protest anti-LGBTQ, la intrarea în curtea Cetăţii Oradea.

Deputatul, care susţine că este nevaccinat, i-a provocat în mod deliberat pe organizatori, cerând să intre la Street Food Festival deşi aceştia au anunţat din timp că, așa cum cer normativele în vigoare, vor permite doar accesul persoanelor vaccinate împotriva SARS-CoV2 sau care prezintă un test negativ RT-PCR nu mai vechi de 72 ore.

În momentul în care grupul a fost oprit de firma de pază, Lasca a cerut sprijinul Poliţiei. „Sunt nevaccinat, nu mă vaccinez, nici câinele nu mi-l vaccinez. Vreau să văd în ce temei nu mă lasă să intru atâta timp cât vaccinarea nu este obligatorie în momentul de faţă", a cerut Lasca, potrivit unor înregistrări postate pe Facebook.

Vaccinați sau testați

Poliţiştii chemaţi la faţa locului au reclamat prezenţa organizatorului festivalului, Călin Câmpean. Acesta le-a explicat oamenilor legii că evenimentul a fost autorizat în condiţiile Ordinului 3.107 / 815 din 2021 emis de ministerele Culturii şi Sănătăţii, care impune aceste restricţii.

"Dacă organizatorul stabileşte nişte reguli, noi nu putem să schimbăm regulile. Organizatorul are nişte aprobări aici", le-a explicat apoi poliţistul protestatarilor.

Disputa, desfăşurată sub ochii jandarmilor care au însoţit grupul din Piaţa Unirii şi ai agenţilor de pază care menţineau ordinea la eveniment, s-a derulat minute în şir. Extrem de vocali, protestatarii, în frunte cu Lasca, i-au acuzat pe organizatori de discriminare şi abuz, fără a forţa însă intrarea la festival.

Câmpean a pus capăt polemicilor subliniind pentru ultima dată că nu va permite încălcarea prevederilor Ordinului 3.710. "Aveţi de făcut o alegere: dacă vreţi sau nu să intraţi. Dacă vreţi să intraţi trebuie să respectaţi nişte reguli", a spus bărbatul.

Într-un final, Lasca şi oamenii săi s-au retras, nu fără a ameninţa organizatorii cu eventuale procese pentru că le-au interzis accesul la eveniment.

(video: Dan Bureția)