Băiatul în vârstă de 7 ani şi mama lui, care au fost loviţi de tramvai în Oradea şi au rămaşi prinşi sub vehicul, au fost externaţi din spital, dar rămân sub observație medicală.

"Băiatul este stabil, iar starea lui este bună în momentul de faţă, dar încă va fi urmărit multidisciplinar, datorită faptului că a avut leziuni grave la organele interne", a declarat marţi pentru BIHOREANUL purtătoarea de cuvânt a Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Oradea, Lisa Crăiuţ.

Mama a fost externată mai devreme, spre finalul lunii trecute. "Pacienta a fost tratată ortopedic, cu repaus la pat, şi i s-a administrat tratament medicamentos simptomatic. A fost externată în penultima săptămână din noiembrie, urmând să se prezinte din nou la control", a mai spus Crăiuţ.

Cei doi au ajuns la spital în seara zilei de 17 noiembrie, după ce au fost scoşi de sub tramvai de alţi participanţi la trafic (în cazul mamei) şi de membrii echipajului de descarcerare chemaţi la faţa locului pentru a interveni (în cazul copilului).

Așa cum BIHOREANUL a mai scris, accidentul s-a petrecut după ce mama şi copilul au trecut printr-un loc nepermis, printre maşini, din partea dreaptă a direcţiei de deplasare a tramvaiului, care circula pe sensul de mers spre mall-ul Lotus. 

"Din investigaţiile efectuate de poliţişti la faţa locului, un bărbat în vârstă de 30 de ani, din comuna Husasău de Tinca din judeţul Bihor, în timp ce conducea un tramvai din municipiul Oradea, în împrejurări ce urmează a fi stabilite din cercetări, ar fi acroşat o femeie de 30 de ani şi un minor de 7 ani, fiul acesteia, ambii din comuna Sălard, judeţul Bihor, care s-ar fi angajat în traversarea carosabilului printr-un loc nepermis, din partea dreaptă a direcţiei de deplasare a tramvaiului", a anunțat, la vremea respetivă, Poliţia Bihor. 

Un martor al evenimentului, călător în tramvaiul care a lovit mama şi copilul, a povestit tot atunci BIHOREANULUI cum s-a petrecut totul. Acesta a descris că vatmanul a apucat să vadă femeia şi copilul care au alergat printre maşini, a folosit încontinuu semnalele sonore şi a frânat brusc pentru a evita impactul, însă tot i-a lovit pe cei doi. Mai mulţi bărbaţi care treceau pe bulevardul Nufărul s-au oprit şi au reuşit să scoată femeia de sub tramvai folosind cricuri ale propriilor maşini.

"Fiind ploaie, femeia probabil nu a văzut tramvaiul şi nici nu a auzit semnalele sonore trase continuu de vatman, care a şi frânat brusc. Inerţia a făcut ca tramvaiul să alunece şi după frânare. A lovit femeia şi copilul şi i-a tras sub tramvai până după prima uşă. Imediat vatmanul a coborât speriat şi urlând de groază, împreună cu un alt bărbat, care era în tramvai. Nişte fete tinere au sunat la 112", a relatat atunci cititorul BIHOREANULUI.

Cei doi au fost duşi apoi la Unitatea de Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului Judeţean. Copilul a fost operat de urgenţă şi mutat la secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă, iar mama a fost internată la ortopedie.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!