Copilul de 10 ani din Austria care a dispărut sâmbătă în timp ce se afla cu familia în campingul de la Pădurea Neagră a fost găsit după aproape 4 ore de căutări. 

După cum spun sursele BIHOREANULUI, acesta este teafăr. El a fost predat familiei sale, care intrase în alertă sâmbătă, în jurul orei 13.40, când au observat că băiatul, care plecase din camping în jurul orei 10, dimineaţa, nu s-a întors şi nici nu era de găsit. 

Într-o informare trimisă, sâmbătă după-amiază, ofiţerul de presă al Poliţiei Bihor, agentul şef Alin Laza, susţine că în urma sesizării făcute de familie, "polițiștii bihoreni au acționat prompt, organizând o amplă acțiune de căutare, împreună cu jandarmi, pompieri, voluntari și o dronă, care a fost utilizată pentru a survola zonele împădurite și greu accesibile".

Zeci de oameni, împărţiţi în echipaje, au participat la căutări, ridicând inclusiv o dronă pentru a putea "peria" zona.

După câteva ore de căutări, minorul a fost găsit de doi voluntari sosiţi să sprijine şi ei ampla acţiune de căutare. Aceştia veniseră cu un ATV, cu care au şi intrat pe potecile din pădure, descoperindu-l în final pe copil într-o zonă împădurită, situată la marginea localității Cuzap, la peste 10 kilometri de campingul de unde plecase. 

Poliția Bihor a mulţumit tuturor persoanelor și instituțiilor implicate în această operațiune. "Au dat dovadă de solidaritate și au contribuit la salvarea unei vieți", au transmis reprezentanții instituției printr-un comunicat.

Desfășurarea de forțe pentru găsirea copilului a fost impresionantă. Peste 70 de persoane l-au căutat pe minor pe parcursul zilei de sâmbătă.

Băiatul a fost evaluat medical de către un voluntar, medic, al Asociației Salvadrone, care a participat la căutări. „L-am evaluat medical pe copil, nu avea traume, era doar speriat. Nu a fost nevoie de intervenția unui echipaj. Cei de la ISU Crișana, cu care avem o colaborare foarte bună, ne-au solicitat să le venim în ajutor la misiunea de căutare-salvare cu drone”, a declarat BIHOREANULUI dr. Emil Boțcău.

Din câte se pare, copilul s-a rătăcit în pădure după ce ieșise la o plimbare alături de fratele său. Cei doi s-ar fi plimbat împreună pe un drum forestier, la circa 4-5 km de zona unde aveau cort, însă la un moment dat s-ar fi certat, el ar fi luat-o pe o altă cărare, după care s-a rătăcit.

Vezi mai jos imagini din timpul căutării! Video: Asociația Salvadrone

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!