Frustrare şi tensiune în rândul echipei de baschet fete U13 a clubului orădean Rookies, care urma să participe în week-endul acesta şi la începutul săptămânii viitoare la turneul final al Campionatului Naţional, competiţie pe care avea cele mai mari şanse să o şi câştige.

Trei membri ai clubului, antrenorul Salamon Bela şi două sportive, au fost diagnosticaţi cu Covid joi, cu o zi înainte să pornească spre Ploieşti, unde este programat turneul final de baschet pentru echipele U13 - U20.

Informaţia a fost confirmată pentru BIHOREANUL de patru surse diferite, cu puţin timp în urmă fiind făcută şi publică pe site-ul clubului, într-un anunţ lapidar care precizează că a fost cerută repetarea testelor în speranţa că primele ar fi fost eronate.

Potrivit clubului Rookies, „în urma testării pentru Covid 19 a echipei U13, trei persoane au fost depistate pozitiv. Testele au fost repetate pentru a afla autenticitatea lor, iar în acest moment aşteptăm cu nerăbdare rezultatele care să confirme că sunt sănătoase. Având în vedere aceste circumstanţe şi după nenumărate discuţii cu instituţiile abilitate, s-a decis retragerea echipei de la Turneul Naţional Ploieşti 2020”, se arată pe site-ul clubului.

„Cu părere de rău pentru aceste fete care s-au antrenat o vară întreagă respectând condiţiile grele impuse de autorităţi, şi care la întreruperea campionatului regulat se aflau pe locul I, iar la acest turneu aveau reale şanse la un loc pe podium”, se încheie anunţul clubului, care adaugă că „pentru club aceste fete sunt considerate ca şi cum ar fi campioane”.