Trecerea de pietoni din Calea Aradului, de lângă Poliţia Municipiului Oradea, unde un copil în vârstă de 12 ani a fost rănit grav şi ulterior a murit la spital a fost vopsită în roşu şi dotată cu un "covor de frânare".

"Pentru trecerea de pietoni din Calea Aradului s-a hotărât realizarea unui covor de frânare de culoare roşie cu rol de presemnalizare şi creşterea vizbilităţii acesteia, covor care a fost realizat pe ambele sensuri de mers. Decizia a fost luată de Comisia de circulaţie din cadrul Primăriei Oradea", a explicat marți, pentru BIHOREANUL, directorul tehnic al municipalităţii, Sebastian Marchiş.

Acest tip de marcaj rutier are un rol antiderapant și se întinde pe câțiva metri pe fiecare sens de mers. 

În după-amiaza zilei de 22 iunie, băiatul de 12 ani traversa respectiva trecere de pietoni, pe lângă o trotinetă, când un şofer care circula spre cartierul Ioşia l-a lovit din plin, iar apoi a fugit de la locul accidentului.

Ulterior, copilul a trecut prin mai multe intervenţii chirurgicale, fiind internat la secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean. Avea răni grave inclusiv la nivelul capului şi a fost și operat la secţia de Neurochirurgie. Copilul a murit după aproape o lună de spitalizare, în 19 iulie.

Autorul accidentului, un tânăr de 25 de ani din Oradea, se află în arestul preventiv al Poliţiei Bihor încă de la comiterea accidentului, şi este acuzat de ucidere din culpă, conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului, dar şi a altor substanţe cu efect psihoactiv, respectiv de părăsirea locului accidentului.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!