După Richard Orsos, echipa de polo CSM Oradea a mai legitimat un tânăr jucător de perspectivă stabilit în Oradea. Este vorba despre Adrian Păşcăluţă, are 18 ani şi este din Republica Moldova dar are şi cetăţenie română iar în ultimii ani a evoluat la CSU Oradea.

Echipa orădeană de polo CSM a anunţat, sâmbătă, că l-a legitimat pe tânărul jucător Adrian Pășcăluță, care a semnat un contract valabil pentru sezonul competițional următor, 2024-2025.

Născut la Chișinău, la data de 8 septembrie 2005, Adrian Păşcăluţă este stabilit în Oradea şi a fost legitimat în sezoanele anterioare la echipa de polo CSU, atât la nivel de juniori, cât şi la seniori, pe postul de inter-dreapta. În sezonul trecut, el a fost o piesă de bază a echipei CSU Oradea şi principalul marcator al Campionatului Național U17 Masculin – ediția 2022/23. "Adrian a cucerit, alături de Crișul Oradea, medalia de bronz la Campionatul Național U19 Masculin – ediția 2023/24”, se precizează în comunicatul clubului CSM.

În lotul naţional

Conform aceleiaşi surse, până în 2022, Adrian a reprezentat în trecut Republica Moldova la nivel internațional în diferite întreceri de nivel juvenil, fiind principalul marcator al acesteia. De asemenea, alături de reprezentativa Republicii Moldova a obținut locul 1 în Liga Națiunilor.

„Ulterior, după ce a obținut cetățenia, Adrian a participat alături de echipa națională a României la Campionatul Mondial U20 – ediția 2023. Pășcăluță a ajutat România să se califice la Campionatul European U19 Masculin – ediția 2024", se arată pe site-ul clubului CSM Oradea.

În prezent, tânărul face parte din lotul echipei naționale U19 a României în vederea participării la Campionatul European destinat acestei categorii de vârstă. Evenimentul se va desfășura în perioada 1-7 Septembrie 2024, la Burgas (Bulgaria).

Adrian Pășcăluță este al doilea jucător inclus în ultima perioadă în echipa de polo a CSM Oradea, după Richard Orsos.