Cu doi componenți ai CSM Oradea în lot, echipa națională de polo a României s-a calificat în cele din urmă la Jocurile Olimpice la Paris, în urma rezultatelor pe care le-a obținut la Mondialul abia încheiat, unde a ocupat locul 10.

Cu această poziție, în mod normal tricolorii nu erau calificați la Olimpiadă, dar profită de faptul că echipa Africii de Sud și-a anunțat retragerea de la competiția supremă, ce va avea loc în capitala Franței la finalul verii.

Cum România a fost prima sub linie după Campionatul Mondial, reprezentativa „tricoloră” a fost anunțată că va lua locul africanilor la Paris 2024. 

Reamintim că din echipa României care a participat la Campionatul Mondial de la Doha au făcut parte și jucătorii clubului CSM Oradea, Levente Vancsik și David Belenyesi.

De asemenea, CSM Oradea mai are un jucător calificat la turneul de polo masculin de la Jocurile Olimpice din vara acestui an: portarul Radoslav Filipovic (foto), care a obținut calificarea cu naționala Serbiei.

Între timp, sâmbătă, 17 februarie, s-a desfășurat și tragerea la sorți a grupelor din competiția de polo pe apă masculin pentru Jocurile Olimpice de la Paris, iar echipa României a fost repartizată în Grupa A, alături de Croația, Italia, Grecia, SUA și Muntenegru. Din Grupa B vor face parte: Australia, Serbia, Franța, Ungaria, Japonia și Spania. Competiția de la Paris se va desfășura în perioada 28 iulie – 11 august.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!