Localnicii din Lugaşu de Jos îi bat din nou obrazul primarului comunei, vestitul Sorban Levente, dar cam degeaba.

La o lună după arestarea unor afacerişti cu gunoaie importate din Occident pentru a le depozita în satul Urvind, oamenii au descoperit că firma unuia dintre ei opera taman pe un teren ce le aparţine şi închiriat, printr-un intermediar, de la Asociaţia de Pădurit şi Păşunat Silvana, al cărei preşedinte este Sorban.

După ce au descoperit că în mai 2018 acesta a semnat contractul în condiţii complet dezavantajoase pentru membrii composesoratului, concesionând firmei un teren de 3,69 hectare pe 99 de ani contra a doar 332.100 euro, sătenii i-au cerut socoteală pe contul de Facebook al satului Falurádió Örvénd - Urvind: să spună cine a decis închirierea terenului şi mai ales în ale cui buzunare s-a dus bănetul, căci la ei n-a ajuns niciun sfanţ.

Deşi cererea a fost postată la mijlocul lunii trecute, Sorban s-a făcut că nu o vede şi nu le-a dat niciun răspuns, aşa că oamenii au strâns şi semnături pentru a convoca o şedinţă a membrilor composesoratului, dar cu acelaşi rezultat: edilul-preşedinte a refuzat s-o ia în considerare şi să convoace adunarea generală.

În fond, încă un semn că se consideră nu atât gospodarul, cât groful comunei, în bătaia de joc până şi a propriilor consăteni...

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!