Vestitul primar din Lugaşu de Jos, Sorban Levente, loveşte din nou. Şi tot în şcoala din comună, căreia vara trecută i-a tăiat apa abuziv, pe motiv că n-a plătit două facturi inventate, pentru un consum de 1 milion de lei.

Întors săptămâna trecută dintr-un sejur în Thailanda, Sorban a intrat cu bocancii în proiectul de buget al şcolii, totalizând 360.000 lei, prin mutarea a 110.000 lei de la capitolul "Alte cheltuieli", din care se plătesc reparaţii minore şi cheltuieli neprevăzute, la capitolul "Reparaţii clădiri", care ar trebui asigurate de Primărie.

De ce a făcut asta? De-al dracului, e convinsă directoarea şcolii, Loredana Berzovan. Mai exact, ca să se răzbune că unitatea nu vrea să înfiinţeze un post de director adjunct pentru fostul director interimar Técsi Francisc, un amic de-al primarului, şi nici s-o reangajeze ca secretară pe Întâia Doamnă a comunei, Sorban Orsolya, în condiţiile în care şcoala are sub 500 de elevi şi nu are nevoie nici de director adjunct, nici de o a doua secretară.

Edilul zice, în schimb, că directoarea nu s-a consultat cu el când a făcut proiectul de buget şi se apără că modificările sale au fost votate de toţi consilierii locali, indiferent de apartenenţa politică.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!