Grădina Zoologică din Oradea trebuie să se mute. Primarul Florin Birta e nevoit să se decidă săptămâna aceasta asupra unui amplasament pentru Zoo, pentru a face loc viitorului stadion de fotbal ce va fi amenajat în strada Făgărașului. Un colț al viitoarei dezvoltări sportive „cade” exact peste cuștile animalelor de pradă, lei și tigri, așa că acestea vor trebui strămutate.

Până acum, Birta a avut de ales între pădurea din Băile Felix, unde se lovește de opoziția primarului PSD Cristian Laza, care se teme că mirosurile vor deranja clienții hotelurilor din stațiune, și pădurea colinară a comunei Săldăbagiu de Munte, situată însă la capătul unui drum abrupt și greu practicabil de la capătul străzii Gheorghe Doja, acum în șantier.

Având în vedere neajunsurile celor două locații, edilii iau în calcul strămutarea Grădinii Zoologice în pădurea Nojoridului, situată de-a lungul centurii ocolitoare a comunei. Amplasamentul, cu o suprafață de circa 70 hectare, mult peste cele 17 hectare ale Zoo, are avantajul unui loc plat, care presupune cheltuieli de amenajare mai reduse.

În plus, vecinătatea noii șosele face posibil accesul din Oradea, iar din decembrie, după finalizarea legăturii Felix - Nojorid, inclusiv din stațiune, în doar câteva minute.

Reprezentanții administrațiilor liberale din Oradea și Nojorid discută cu reprezentanții asociației urbariale ce deține o parte din pădure pentru identificarea celui mai bun amplasament. Ca-n viață, când doi se bat, al treilea câștigă...

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!