67.456 de gospodării deservite și aproape 200.000 de clienți bihoreni reprezintă cea mai mare realizare pentru AVE Bihor în 2023. Am reușit încă o dată să ne atingem obiectivele, iar parteneri în acest demers ne-au fost toți bihorenii care au înțeles importanța colectării separate a deșeurilor. Iar numărul lor este tot mai mare!

Suntem prezenţi în 62 de oraşe şi comune din Bihor și în 23 din județul Mureș, precum și în orașul Reghin, unde asigurăm colectarea în 4 sau 5 fracţii. Demersul nostru a fost şi este în continuare extrem de ambiţios, propunându-și să aducă bunele practici din state dezvoltate ale Europei, în ideea de a recupera cât mai repede decalajul istoric pe care România îl are în materie de colectare separată.

Activitatea AVE Bihor

AVE Bihor a pornit cu o idee, iar acum am ajuns la 263 de angajaţi, fiecare cu o importanţă vitală în asigurarea acestui serviciu. Maşinile noastre sunt de ultimă generaţie, achiziţionate de la un producător mondial de top. Pentru că ne dorim eficienţă şi consum redus de resurse, am îmbogăţit parcul auto cu 10 autogunoiere bivolum, pentru colectarea a două fracţii de deşeuri în acelaşi timp, reducând astfel poluarea aerului și a mediului înconjurător.

Tot pentru a păstra un mediu curat, o decizie majoră a fost asigurarea serviciului de salubritate şi în zonele turistice montane. În acest scop, am achiziţionat ATV-uri ce pot ajunge şi în cele mai greu accesibile locuri, pentru colectarea în 5 fracţii.

Curent din deșeuri la Săcueni 

Marea realizare a anului 2023 pentru AVE este câștigarea licitației de operare a Stației de biogaz de la Săcueni, care va spori producerea energiei electrice din surse regenerabile și va determina scăderea cantității de deșeuri eliminate prin depozitare. Materia primă va fi asigurată din deșeuri biodegradabile. Cantitatea estimată de materie primă ce urmează a fi prelucrată în staţia de biogaz este de 45.500 t/an (estimat: 21% deșeuri municipale biodegradabile, 23% deșeuri din agricultură, 56% deșeuri biodegradabile din procese de producție). Prin activitatea de operare a stației de la Săcueni, AVE își asumă atingerea unui nivel de producție a energiei verzi din surse regenerabile de 2.500 Mwh/an.

Maşinile noastre au colectat aproape 25.000 tone de deşeuri municipale în perioada 1 ianuarie - 31 decembrie 2023. Trebuie să le mulţumim tuturor bihorenilor pentru efortul lor de a colecta separat deşeurile, cu un accent în plus pentru locuitorii din Sălacea şi Cociuba Mare, unde procentul de colectare separată a ajuns la 54%.

De asemenea, 2023 a fost anul în care am câștigat și operarea „centrelor de colectare deșeuri cu aport voluntar” din zonele în care suntem deja operatori de salubritate.

În numele întregii echipe, AVE Bihor le urează tuturor clienților An Nou fericit şi le mulţumeşte pentru colaborarea din 2023!

Schimbarea începe cu noi!

AVE BIHOR

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!