Viitura puternică care l-a luat pe sus pe un copil de 4 ani a devastat satul Valea de Sus, din comuna bihoreană Câmpani.

Fotografii şi înregistrări video făcute în localitate sâmbătă seară de jurnalistul DTV Horia Dumitraş arată că Valea Neagră, pârâul care s-a revărsat, a inundat şi casele localnicilor, uliţele satului şi terenurile agricole.

Sătenii au povestit că la fiecare furtună puternică au probleme cu revărsarea apelor în sat, dar viitura de acum a fost mai cruntă ca oricare alta.

Au găsit maşina, dar nu şi copilul

Alături de echipajele de salvatorii, oamenii din sat încearcă să ajute la găsirea copilului. Până la ora publicării acestei ştiri, însă, misiunea a fost fără succes.

În schimb, la circa un kilometru de locul unde părinţii şi cei doi copii au fost surprinşi de viitură, sătenii au găsit maşina acestora, oprită în nişte copaci. Băieţelul de 4 ani nu se afla însă în autoturism.

Cu ajutorul unor tractoare, oamenii au încercat să scoată vehiculul din albia văii.

Aşa cum BIHOREANUL a scris, în drumul spre casă cu maşina, familia trebuia să traverseze pârâul Valea Neagră, care trece prin localitate. Când au ajuns la jumătatea văii, debitul acesteia a crescut brusc, iar apa a ajuns până la geamuri. Părinţii au sărit să-şi salveze copiii şi, din primele informaţii, l-au luat pe băiatul de 4 ani şi l-au dus pe mal, apoi s-au întors la maşină după băiatul de 1 an. În acest timp, însă, primul copil a fost luat de ape.

Zeci de pompieri, poliţişti, salvamontişi şi jandarmi au fost mobilizaţi pentru căutarea micuţului. 

La fel ca alte 30 de judeţe, Bihorul se află sub cod portocaliu de furtuni şi vijelii până duminică, la ora 2.

Vezi mai multe înregistrări video din satul Valea de Sus aici