Cei mai buni fotografi din Dubai îşi vor prezenta lucrările în Piaţa Unirii din Oradea, cu sprijinul clubului orădean Varadinum Foto, condus Ovi D. Pop.

Din Dubai la Oradea

Vernisajul membrilor clubului Shutter Bugs Creative Forum (SBCF), din Dubai, va avea loc vineri, de la ora 18, în Piaţa Unirii. La eveniment şi-au anunţat participarea 12 artişti fotografi din Dubai, membri ai SBCF.

"Această expoziţie este menită să ofere o oportunitate membrilor SBCF de a-şi prezenta talentele artistice şi fotografice. Organizaţia noastră a muncit din greu pentru a prezenta această colecţie şi sperăm că publicul din Oradea şi comunitatea iubitorilor de fotografie să participe şi să susţină expoziţia", a declarat curatorul expoziţiei şi mentorul clubului SBCF, Mohammed Arfan Asif, artist fotograf cu trei decenii de experienţă.

Potrivit organizatorilor, imaginile care vor fi expuse în piața centrală a Oradiei până pe 2 septembrie prezintă aspecte ale vieţii de zi cu zi, destinaţii din întreaga lume, locuri fermecătoare din Dubai, perspective culturale şi capodopere de arhitectură. Fotografiile mai prezintă momente de viaţă sălbatică, peisaje, natură ori lucrări abstracte.

"Expoziţia este despre cum se vede lumea prin ochii unor fotografi excepţionali. Este o oportunitate unică pentru comunitatea noastră de aprecia şi de a se inspira din munca acestor fotografi internaţionali", a declarat orădeanul Ovi D. Pop, cel mai premiat artist fotograf din România.

"Faces & Places"

Înfiinţat în anul 2009 în Dubai, clubul Shutter Bugs Creative Forum numără peste o sută de artişti fotografi.

Mentorul clubului, Mohammed Arfan Asif, originar din India şi rezident în Dubai, a câştigat de-a lungul carierei fotografice de 35 de ani peste 900 de premii.

Printre acestea se numără Marele Premiu din Serbia, insigne FIAP blue-pin pentru cel mai bun autor de saloane, Fotografia anului în Germania, premiul RPS Landscape Photographer of the Year şi mai multe medalii de aur PSA şi FIAP.

Orădenii pot admira lucrările artistului fotograf Mohammed Arfan Asif în cadrul expoziţiei "Ethernal Moments – Faces & Places", care va fi vernisată sâmbătă, de la ora 11, în cadrul galeriei Ovi D. Pop din incinta Era Shopping City.

Colecţia cuprinde 40 de lucrări, peisaje şi portrete, realizate atât monocrom, cât şi color. Fotografiile prezintă peisaje din Himalaya sau dunele de nisip din Emiratele Arabe Unite, portrete de copii, femei şi vârstnici ori portrete de stradă.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!