Compania Construcții Erbașu, care a câștigat prin licitație dreptul de a folosi un teren de aproape 4.000 metri pătrați deținut de Consiliul Județean Bihor în viitorul centru sportiv și cultural al Oradiei, pentru a ridica pe el un hotel cu 7 etaje, a depus proiectul tehnic al construcției. În baza lui, va solicita autorizația de construire, iar lucrările ar urma să pornească la începutul anului viitor.

Depunerea proiectului tehnic a fost înregistrată la CJ Bihor, cu care Construcții Erbașu a încheiat în luna decembrie a anului trecut un contract de constituire a dreptului de superficie, adică de folosință, asupra terenului de 3.981 metri pătrați.

„Compania a finalizat proiectul tehnic, iar în cel mult patru luni trebuie să obțină autorizația de construire. Lucrările propriu-zise vor demara în termen de o lună de la obținerea autorizației, întreaga investiție având o perioadă de finalizare de 2 ani”, a informat, printr-un comunicat, administrația județeană.

Potrivit CJ Bihor, Construcții Erbașu va construi un hotel cu 7 etaje în zona în care se află Muzeul Țării Crișurilor și Biblioteca Județeană, în apropierea căreia a fost construită Sala Polivalentă și urmează a fi construite, de asemenea, viitorul centru cultural județean și noul stadion municipal al Oradiei, motiv pentru care administrația județeană a și considerat oportună edificarea hotelului.

În schimbul dreptului de a folosi timp de 25 de ani terenul din proprietatea județului, compania va achita CJ Bihor o redevență de 746.437 euro, adică 7,5 euro/mp/an.

Erbașu Construcții și-a asumat o investiție de 10 milioane euro, hotelul urmând să ocupe 1.280 mp din cei aproape 4.000 mp. Construcția va avea un regim de înălțime D+P+7E și o capacitate de cazare pentru 226 persoane, în 112 camere, dintre care 4 pentru persoane cu dizabilități și 14 apartamente. Hotelul va avea un restaurant, un bar, două săli pentru conferințe și o sală de sport. În exterior vor fi amenajate spații verzi și 18 locuri de parcare.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!