La doi ani după ce compania low-cost Ryanair s-a retras de pe aeroportul din Oradea, de unde opera o cursă spre Milano (Bergamo), aceasta va fi reluată de compania HiSky.

Reînceperea curselor pe această rută va avea loc în luna decembrie, HiSky deja operând din Oradea rutele spre București și spre Londra.

Marțea și sâmbăta

Operarea rutei Oradea – Milano (Bergamo) urmează să fie anunțată oficial de HiSky în cursul zilei de joi, însă deja la prima oră a zilei a fost făcută publică pe contul de Facebook al companiei.

„Oradea, acum poți spune: Ciao Italia! Începând cu 17 decembrie, HiSky te duce direct din Oradea spre Bergamo, Milano, în fiecare marți și sâmbătă, cu preț de la doar 39€. Pregătește-ți bagajele și hai să explorăm împreună Italia! Biletele le găsești pe hisky.aero sau în aplicația mobilă HiSky”, a scris HiSky pe rețeaua de socializare.

Anunțul survine la zece zile după ce aceeași companie HiSky a început operarea rutei Oradea - Londra, cu 3 zboruri pe săptămână - marțea, joia și duminica, după ce cu o zi înainte inaugurase ruta Oradea - București (Otopeni), cu 7 zboruri pe săptămână.

De altfel, HiSky și-a stabilit de la mijlocul acestei luni o bază operațională pe Aeroportul din Oradea.

HiSky operează toate rutele cu aeronave Airbus.

„Suntem încântați”

Ulterior, joi dimineață, și conducerea aeroportului orădean a emis un comunicat transmițând că „zborurile vor ateriza pe Aeroportul Bergamo, aflat în proximitatea metropolei Milano”, și că „prețurile biletelor încep de la doar 39 de euro pe segment, iar durata zborului este de aproximativ două ore”.

„Suntem încântați să anunțăm lansarea noii rute directe către Milano, o destinație de interes major atât pentru pasagerii din Bihor și împrejurimi, cât și pentru românii din diaspora, facilitându-le întoarcerea acasă în perioada sărbătorilor și pe tot parcursul anului. Parteneriatul nostru cu HiSky continuă să se extindă, oferind pasagerilor opțiuni de călătorie convenabile și accesibile. Această nouă rută consolidează angajamentul nostru de a transforma Aeroportul Oradea în prima alegere pentru pasagerii din regiune, susținând în același timp dezvoltarea turismului și a mediului de afaceri local,” a adăugat conducerea aeroportului orădean.

Aceasta îl citează, de asemenea, pe CEO-ul HiSky, Iulian Scorpan, care a subliniat importanța noii rute pentru dezvoltarea companiei: „Ne bucurăm că putem încheia acest an cu trei destinații regulate din Oradea. Avem încredere în potențialul acestei regiuni și răspundem dorințelor pasagerilor noștri, adăugând Milano la rețeaua noastră. Am avut un feedback pozitiv și suntem convinși că această destinație va fi bine primită de bihoreni.”

Contract pe 5 ani

Lansarea rutelor din Oradea spre București, Londra și Milano este rezultatul unui acord de asociere încheiat în luna aprilie cu Air Oradea, deținută de Primărie și de CJ Bihor, ce prevede menținerea și dezvoltarea zborurilor timp de 5 ani, în schimbul unui sprijin financiar de 750.000 euro acordat HiSky pentru întreaga perioadă.

De altfel, HiSky - care este și singura companie din România ce operează de la București la New York după ce Tarom a închis această rută în urmă cu 21 de ani - are planuri de dezvoltare. Un semn este nu doar recenta achiziția a încă două aeronave Airbus noi, ci și intenția de a angaja în continuare personal de zbor, inclusiv din rândurile celor disponibilizați prin desființarea bazei Wizz Air din Debrețin.

Ultima oară, ruta Oradea - Milano (Bergamo) fusese operată de Ryanair, dar în decembrie 2022 aceasta s-a retras de pe aeroportul orădean, ca de pe alte aeroporturi din România - Timișoara, Sibiu și Suceava, acuzând lipsa de sprijin financiar din partea autorităților locale, deși cele din Oradea au subvenționat-o timp de un an cu 800.000 euro.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!