Curtea de Apel Oradea a anunţat, joi, că rezultatul testării personalului instanţei la Covid-19, prin metoda pooling, este negativ, astfel că niciun alt angajat nu a fost diagnosticat cu noul coronavirus. Testarea a fost dispusă după ce un judecător fusese depistat infectat, iar alte două persoane care au fost în contact cu el au intrat în izolare.

"Vă aducem la cunoştinţă că, în cursul zilei de marţi, 4 august 2020, personalul Curţii de Apel Oradea a fost testat în vederea depistării unor eventuale infecţii cu virusului COVID-19, prin metoda pooling, rezultatul testării fiind negativ", arată comunicatul.

Informarea aminteşte că, vineri, 31 iulie, "o persoană a fost confirmată ca fiind purtătoare a virusului COVID 19, iar alte două persoane au fost plasate în carantină la domiciliu, în urma anchetei epidemiologice efectuate de Direcţia pentru Sănătate Publică Bihor, fără ca acestea să dezvolte până în prezent simptome ale infecţiei cu virusul COVID-19".

Aşa cum BIHOREANUL a arătat, iniţial, instanţa nu a comunicat într-o primă fază infectarea angajatului.

În informarea de joi, Biroul de presă al instanţei arată că "au fost dispuse măsuri administrative în vederea dezinfectării tuturor spaţiilor destinate personalului, precum şi a celor destinate accesului publicului, pentru eliminarea oricărui risc de transmitere a virusului".

De asemenea, informarea precizează că "activitatea instanţei nu a fost afectată, aceasta fiind oricum restrânsă în această perioadă strict la soluţionarea cauzelor cu caracter urgent, ca urmare a intrării în vacanţa judecătorească, începând cu data de 1 august 2020 până la  31 august 2020".