Mazilit în 2018, întors în funcţie pentru câteva zile în noiembrie 2019, actorul şi regizorul Daniel Vulcu va reveni în postul de manager al Teatrului Regina Maria din Oradea.

Potrivit unui anunţ publicat pe site-ul Consiliului Judeţean Bihor, noul proiect managerial al lui Daniel Vulcu a fost notat cu 7,82 "pe hârtie", în timp ce susţinerea lui de către candidat în faţa comisiei, sub forma unui interviu, a fost notată cu 6,90, pentru un rezultat final de 7,36.

Actorul şi regizorul Daniel Vulcu a fost invitat de către Consiliul Judeţean Bihor să depună un plan managerial pentru obţinerea unui mandat de 3 ani în fruntea Teatrului Regina Maria după ce, la o evaluare finală a precedentului său mandat, desfăşurată cu întârziere şi după sentinţe judecătoreşti, a arătat că acesta a făcut o treabă de nota 9,10.

Daniel Vulcu va reveni în fruntea Teatrului Regina Maria într-o perioadă de nesiguranţă. Preşedintele CJ Bihor, Ilie Bolojan, a declarat că vrea schimbări în instituţiile de cultură din subordinea Consiliului Judeţean, astfel încât activitatrea să fie mai bogată, mai vizibilă şi mai eficientă. 

Într-o discuţie privată, Bolojan le-a spus actorilor că ar putea fi trecuţi pe contracte încheiate pe perioade determinate, ba mai mult într-un viitor apropiat instituţiile de cultură (Teatrul Regina Maria, Teatrul Szigligeti şi Filarmonica de Stat) ar putea fi adunate sub aceeaşi instituţie "umbrelă", în scopul folosirii mai eficiente a resurselor. Aceste temute schimbări au stârnit nu doar proteste la nivel local, ci şi reacţii la nivel naţional, mai mulţi actori şi regizori arătându-se solidari cu colegii lor de la Oradea.