Cine spune că avem o clasă politică de doi bani se înşală. Asta pentru că la mijloc e vorba de o grămadă de bani, pe care-i cheltuim pe cei care ar trebui să se ocupe de viitorul nostru. Exact acum era momentul potrivit ca politrucii să-şi mărească salariile pentru că, nu-i aşa, cum spunea onorabilul ministru Cseke Attila, inflaţia le-a mâncat din venituri.

Adică se găsesc bani pentru creşterea cu 25% a salariilor pentru sistemului nostru politic falimentar, dar nu şi câteva sute de lei pentru pensionarii care efectiv vor muri de frig şi foame în apartamentele lor comuniste! Ca să vedeţi cât de nepregătiţi sunt cei care ne conduc, deşi au votat o măsură cu impact bugetar nu sunt capabili să ne zică despre ce sume vorbim. Dar nici nu mai contează, pentru că dacă banii nu ne ajung, facem repede un împrumut; doar săptămâna asta am mai "tras" 1,5 miliarde de euro.

Acum înţelegeţi de ce acest rebut al eşuatului sistem de învăţământ românesc, care este ministrul Muncii, Marius Constantin Budăi, are o singură, jalnică şi fixă idee: creşterea salariului minim pe economie? Nu pentru că amărâţii să aibă o creştere de 200 de lei, din care Statul ia 100 ca impozit. Ci pentru că salariul minim este de referinţă în calcularea salariilor lor nesimţite, la 100 de lei pentru un amărât, parlamentarii, primarii şi guvernanţii primesc 2.000 de lei, inclusiv inexpresivul şi inutilul de la Cotroceni.

După ruşinosul vot din Senat care a consfinţit creşterea salarială a celor mai avuţi din România, mai există şansa ca în Camera Deputaţilor să se respingă această grozăvie. Iar reacţia senatorilor, cu excepţia celor de la USR, care au refuzat mizeria asta, mi-a adus aminte de un banc de pe vremea lui Ceauşescu. Un tip, întrebat pe stradă care e părerea lui despre politica internă şi externă a ţării, a răspuns doar cu citate din Ceauşescu. Întrebat dacă nu are şi o părere personală, a recunoscut că are, dar că nu este de acord cu ea.

Cam aşa a reacţionat un pesedist care, după votul pozitiv dat pentru creşterea salariilor, a declarat că el speră ca decizia să nu se aplice, iar deputaţii să trântească legea. Vă daţi seama cine sunt cei care ne conduc şi pe mâna cui a încăput ţara? E scandalos ca demnitarii noştri să-şi compare salariile cu cele ale omologilor din Vest, dar nu le compară şi pe ale oamenilor de rând cu acelea ale oamenilor simpli din Occident. Ar vrea domnii parlamentari şi primari salarii ca afară, dar cu performanţe jalnice ca în ţară!

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!