Înotătorul român David Popovici continuă să impresioneze la Campionatele Mondiale de Natație de la Budapesta. Acesta s-a calificat marți în finala probei de 100 metri liber la Campionatele Mondiale de Natație, cu timpul 47.13.

Federația Română de Natație și Pentatlon Modern a transmis, pe pagina de Facebook, că acesta este un nou record mondial la juniori.

David Popovici este debutant la Campionatele Mondiale de seniori care se desfășoară la Duna Arena în capitala Ungariei. 

Marele său rival la această probă, sportivul Caeleb Dressel, campion olimpic la Tokyo la această probă, a renunțat să concureze în semifinale din cauza unor probleme medicale, notează site-ul de știri sportive Gsp.ro

Finala probei de 100 metri liber va avea loc miercuri seara, de la ora 19.20, ora României.

Luni, 20 iunie, David Popovici a devenit campion mondial la proba de 200 de metri liber, cu timpul de 1:43.21. Înotătorul a stabilit atât al patrulea cel mai bun timp din istoria probei, la seniori, cât și un nou record mondial la juniori.

David Popovici este primul campion mondial de seniori al României, într-o probă masculină, de altfel primul sportiv român care obține o medalie într-o astfel de competiție. 

La campionatele mondiale feminine, Tamara Costache a obținut aur la 50 m liber, la Madrid 1986, și Diana Mocanu aur la 200 m spate, la Fukuoka 2001.

Vezi proba de 100 metri liber:

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!