Rar vezi la televizor un ministru care să spună adevărul de care fuge toată lumea. Marcel Boloș a declarat că, dacă vrem să primim banii din PNNR, ori reducem salariile bugetarilor, ori reducem numărul angajaților de la stat.

Ministrul Fondurilor Europene este un personaj care a făcut de multe ori deliciul presei prin modul cel puțin original în care se raportează la politică. Cei mai tineri nu știu cum, prin 2008, PD-ul dorea să-l facă mare șef, dar omul pur și simplu a dispărut câteva zile din peisaj, la propriu, lăsându-i pe oamenii lui Petru Filip cu ochii-n soare. Mai de curând, când umbla Ilie Bolojan să-l facă senator, soluția lui Boloș de a scăpa de corvoada de a lâncezi în Parlament a fost să-și închidă telefonul.

E cazul rarisim de om care vrea să performeze în meserie, nu să răzbească în politică. De aceea, nu-i pasă că el și partidul lui pierd puncte, când propune asemenea soluții devastatoare, acum, în preajma marilor campanii electorale. Nu-i mai puțin adevărat că, fiind în contact cu funcționarii de la UE, știe cel mai bine că șansele de a-i păcăli sunt minime.

Marcel Boloș a ajuns excepția într-un Guvern unde majoritatea miniștrilor atârnă de post și de partid. Din păcate, dezmățul financiar din ultimii ani, făcut din prostie și populism, tot poporul îl va deconta, nu neghiobii de la guvernare.

Cu așa idei, nu-l mai văd bine pe Boloș în Guvern. Norocul e că, la meseria lui, poate pleca fără regrete să-și facă jobul la ADR Nord-Vest.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!