Președintele executiv al UDMR Bihor, Szabó Ödön, susține că banii alocați de șeful său de partid, Cseke Attila, din fondurile Ministerului Dezvoltării, cu preponderență pentru unități administrativ-teritoriale conduse de reprezentanți UDMR, nu fac decât să corijeze „dezechilibre majore” perpetuate în ultimele trei decenii.

De asemenea, Szabó afirmă că UDMR nu se implică de partea FIDESZ și a lui Viktor Orban înaintea alegerilor din Ungaria.

„Bihorul a câștigat”

„Dl. Cseke a dovedit în toate funcțiile pe care le-a deținut că acele decalaje care există în alocările de la București și au defavorizat Bihorul trebuie să fie depășite. A urmărit să nu existe o dezvoltare disproporționată. Dacă s-ar face o analiză a alocărilor făcute în ultimii 30 de ani, s-ar vedea un dezechilibru major, care acum se încearcă să fie pus în balanță”, a declarat deputatul Szabó într-o conferință de presă susținută joi, răspunzând astfel unei întrebări a BIHOREANULUI vizând alocările de fonduri de la Ministerul Dezvoltării făcute de Cseke Attila, fără transparență și cu precădere spre comunitățile cu primari UDMR.

„Bihorul, indiferent ce se spune, a câștigat prin dl. Cseke”, a mai subliniat președintele executiv, arătând că și în trecut, când actualul ministru al Dezvoltării a condus Sănătatea, „spitalele din Bihor au primit cele mai mari finanțări”.

Legat de faptul că alocările decise pentru localitățile din Bihor nu sunt anunțate de Ministerul Dezvoltării, ci de UDMR Bihor, pe Facebook și prin comunicate de presă, Szabó a spus că organizația de partid nu face decât să preia și să redistribuie postările făcute de Cseke, tot pe Facebook.

„99% apar pe pagina de Facebook a ministrului, care ulterior apar și pe Facebook-ul nostru”, a spus deputatul.

Neutralitate în campania din Ungaria

Pe de altă parte, tot răspunzând unei întrebări a BIHOREANULUI privind măsura și modalitățile prin care UDMR Bihor se implică în campania electorală din Ungaria în sprijinul premierului Viktor Orban și a partidului acestuia, FIDESZ, Szabó Ödön a susținut că formațiunea sa nu s-a implicat în niciun fel, singura poziționare fiind îndemnul adresat cetățenilor ungari din România să voteze, fără a li se spune cu cine.

„Nu facem campanie niciunui partid, facem campanie numai pentru noi, dar totdeauna am susținut dreptul cetățenilor de a se exprima la alegeri. Degeaba te vaieți după, dacă nu ai fost la alegeri”, a spus deputatul UDMR.

Szabó a adăugat că în această campanie „nu o să vedeți comunicate UDMR” pentru susținerea lui Orban și a FIDESZ, în ciuda apropierii între cele două formațiuni și luărilor de poziție publice ale unor lideri UDMR în favoarea guvernului și a partidului de guvernământ din Ungaria.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!