România are, de vineri, un nou ministru al Cercetării, Inovării şi Digitalizării. După ce în prima fază a arătat reticenţă, Marcel Boloş a acceptat apoi să fie propus de PNL pentru preluarea acestui portofoliu, lucru care s-a şi întâmplat, iar preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul de numire în funcţie. 

Orădeanul Marcel-Ioan Boloş, fost şef al direcţiei pentru proiecte cu finanţare nerambursabilă din Primăria Oradea, dar şi fost ministru al Fondurilor Europene, a depus vineri după amiază jurământul de învestitură în funcţia de ministru al Digitalizării. 

Ceremonia a avut loc la Palatul Cotroceni, în prezenţa preşedintelui României, Klaus Iohannis, precum şi în prezenţa premierul Nicolae Ciucă, preşedintelui Senatului, Florin Cîţu, şi preşedintelui Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu. 

Postul de ministru al Digitalizării a rămas vacant după demisia lui Florin Roman, care a decis să renunţe la portofoliu după ce ziariştii de la Libertatea l-au acuzat, cu argumente, că are mai multe nereguli în CV, dar şi că a plagiat.