Bihoreanul Marcel Boloş a fost propus oficial de PNL pentru funcţia de ministru al Digitalizării, după cum a anunţat joi preşedintele formaţiunii politice, Florin Cîţu.

"A fost validată nominalizarea domnului Boloş în funcţia de ministru al Digitalizării (...) Are toată susţinerea PNL pentru un mandat de succes", a spus Cîţu într-o declaraţie de presă.

După cum se ştie, portofoliul a fost vacant după demisia lui Florin Roman, în urma unui scandal de plagiat.

Anunţul lui Cîţu vine la două zile după ce Boloş a confirmat pentru mai multe publicaţii centrale că a acceptat propunerea făcută de premierul Nicolae Ciucă pentru a ocupa funcţia de ministru al Cercetării, Inovării şi Digitalizării.

Iniţial, Boloş a avut reţineri pentru a face pasul înainte, invocând tocmai faptul că nu este specialist în digitalizare.

"Am acceptat propunerea din partea domnului premier. Am avut mai multe discuţii cu dânsul, în urma cărora am convenit asupra a două condiţii. Un secretar de stat pentru Digitalizare, pentru a avea expertul tehnic care lucrează cu mine, şi a doua condiţie: dacă nu obţin rezultate în ceea ce înseamnă progres pe partea de Cercetare şi Digitalizare, atunci mă voi retrage", a declarat Marcel Boloş pentru ziarul Libertatea.

"Nu umblu după această funcţie, să fie foarte limpede. Aş vrea să se întâmple ceva bun pentru viitorul României. Libertatea a ridicat standardele de ocupare a acestei funcţii, este o cruce foarte grea pentru oricare dintre miniştri", a mai spus Boloş, cu referire la faptul că publicaţia menţionată a făcut dezvăluiri despre plagiatul ministrului precedent, Florin Roman.

În vârstă de 53 de ani, Boloş a fost ministru al Fondurilor Europene în guvernul Ludovic Orban. În prezent el este director al Agenţiei de Dezvoltare Regională (ADR) Nord-Vest şi consilier onorific al prim-ministrului Nicolae Ciucă pe problematica gestionării fondurilor europene.

Între altele, înainte de a deveni directorul ADR Nord-Vest, a ocupat, timp de aproape doi ani, funcția de secretar de stat în Ministerul Transporturilor, în timpul guvernului tehnocrat condus de Dacian Cioloș. De asemenea, în perioada 2013-2015 a fost director general și coordonatorul Autorității de Management Programul Operaţional Sectorial "Transport" și al Direcției Generale Management și Strategii.