Suntem țara cu cele mai multe minore devenite mame. Pun pariu că avem cazuri de fete ajunse bunicuțe înainte de a împlini 30 de ani. Era evident că trebuiau luate măsuri pentru introducerea orelor de educație sexuală în școli. Această educație s-a făcut până și pe vremea comuniștilor și nimeni nu a fost scandalizat.

Pentru analizarea proiectului legislativ, s-a întrunit Comisia de Muncă a Camerei Deputaților, care a decis că e rușinos să-i spunem educație sexuală și ar fi mai bine să o botezăm educație sanitară. De parcă domniile lor s-ar fi născut nu în urma unui act sexual, ci a unui act sanitar.

Mai mult, conform noilor amendamente, educația va fi permisă doar cu acordul părinților. Parcă și văd cum un venerabil bunic de 35 de ani și matusalemica lui nevastă de 29 de ani vor accepta din prima ca odrasla lor să fie instruită de școală, ca nu cumva să facă ceea ce vede în casă.

Dacă amendamentele erau previzibile din partea unor pesediști care simt în ceafă răsuflarea fierbinte a Bisericii ortodoxe, mă miră că în troacă s-au băgat și liberalii, chiar distinsa doamnă Florica Cherecheş, deputată de Bihor. Păi, dacă liberalii au impresia că pupătorii de moaște, prin astfel de modificări, vor vota cu urmașii Brătienilor, ar trebui să se lase de politică.

Biserica s-a poziționat din start împotriva educației sexuale în școli; sper că nu din cauză că se simte mai calificată să o facă ea în locul dascălilor. Că avem destule exemple de organizare a unor ore de educație prin chilii și schituri, unde învățăceii nu se mai chinuiesc cu concepte teoretice, de vreme ce știm cu toții că practica ne omoară.

Proiectul a trecut prin Camera Deputaților cu doar câteva voturi împotrivă și puține abțineri, semn că nici USR-iștii, care criticau ciuntirea legii, nu s-au pus contra drept-credincioșilor colegi din Parlament. Probabil că oamenii lui Barna, constatând că e vorba de o temă cu conotații sexuale, și-au zis să adopte poziția testiculului, adică participă, dar nu se bagă.

Este incredibilă teama partidelor, care chipurile luptă pentru modernizarea României, să nu cumva să lezeze sensibilitățile drept-credincioșilor. Așa cum la un sondaj românul va spune că 90% din timpul liber și-l petrece citind și ascultând Mezzo, tot așa statisticile arată că suntem creștini 130%, cu evlavie la greu și castitate din belșug. Numai că, atunci când a fost povestea cu Coaliția pentru Familie, s-a văzut că românul nu dă doi bani pe prețioasele indicații ale politicienilor și popilor.

Din păcate, o lege necesară, care să ne apropie de lumea civilizată, a fost castrată de niște politruci care nu mai știu cum să se bage în seamă. Și mă gândesc că și domniile lor ar avea nevoie de niscai educație sanitară, adică să învețe să facă sex cu bideul, pentru evitarea sarcinilor nedorite, că oricum lumea e plină de proști.