Parcurile din Oradea, unele dintre cele mai afectate zone în urma furtunii de marţi, sunt încă în proces de curăţare, a anunțat vineri, printr-un comunicat, Primăria Oradea, care coordonează activitatea de curăţare şi îndepărtare a efectelor cauzate de furtună, pe raza întregului oraş.

În urma vijeliei puternice care a lovit Oradea, mai multe parcuri şi zone din oraş au fost afectate de căderea copacilor şi a altor materiale vegetale, blocând aleile pietonale şi afectând aspectul general al spaţiilor verzi.

Într-un comunicat de presă transmis de municipalitate, se menţionează că în unele dintre parcuri, lucrările de îndepărtare a arborilor căzuţi şi degajarea aleilor au ajuns la 60%.

Autorităţile au încredinţat operaţiunea de curăţare şi degajare a parcurilor mai multor companii municipale, precum şi prestatorilor de servicii care au contract cu orașul.

De asemenea, societatea Kaluna s-a oferit voluntar să cureţe Parcurilor Libertăţii şi 22 Decembrie.

Angajaţii OTL au tăiat o mare parte din copacii doborâţi din Parcul 1 Decembrie, iar aleile pietonale au fost curăţate în proporţie de 50%. În Parcul Libertăţii, societatea Kaluna a finalizat curăţarea întregii zone, adunând fracţia vegetală lângă aleea principală pentru a fi ulterior ridicată de către RER Vest.

De asemenea, RER Vest a intervenit şi în curăţarea Parcului Brătianu, au eliberat aleile pietonale şi pista de alergare, precum şi transportând materialul lemnos căzut în urma vijeliei.

În paralel, Compania de Apă Oradea a efectuat lucrări de curăţare în proporţie de 60% în Parcul Petofi Sandor, urmând să finalizeze tăierea şi adunarea crengilor în grămezi, pentru a fi duse din zonă.

Societatea Dumigardener s-a ocupat de curăţarea Parcului Olosig, asigurând transportul crengilor şi lemnului rezultat după tăiere către strada Corneliu Coposu, de unde urmează să fie transportate.

Totodată, în Cimitirul Rulikowski peste 40% din sectoare au fost curăţate, iar aleile eliberate de crengi.

Grădina Zoologică, care a fost închisă două zile, şi Aquapark-ul Nymphaea sunt în prezent deschise pentru public, însă operaţiunile de curăţare au continuat pentru a înlătura materialul lemnos rămas pe spaţiile verzi, a mai anunţat Primăria.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!