Un bloc cu două etaje și al treilea retras va fi construit cu vedere la parcul IC Brătianu din Oradea.

Cu vedere la parc

Urbaniștii municipalității au aprobat joi construirea unui imobil cu 16 apartamente cu 17 locuri de parcare proprii în strada IC Brătianu nr. 18.

„Zona Parcului Brătianu este una care s-a dezvoltat foarte frumos în ultimii ani, accesul auto spre parc făcându-se printr-un pasaj nou și modern, Pasajul Magheru, în timp ce partea de agrement și distracție este asigurată de dotările parcului, dar și de Aquaparkul Nymphaea.

Totodată, situarea în apropierea Crișului Repede și a Dealului Ciuperca face ca zona să fie una liniștită, potrivită pentru promenadă și activități de relaxare.

Prin urmare, investiția într-un imobil de locuințe colective nu face decât să completeze facilitățile oferite de această frumoasă zonă a orașului", a declarat viceprimarul Arina Moș, conform unui comunicat al Primăriei.

Potrivit informării, Planul Urbanistic de Detaliu al zonei a fost avizat de Comisia Municipală de Urbanism și Amenajarea Teritoriului la propunerea firmei Premium David Construcții.

Suprafața terenului vizat de investiție va fi de circa 600 metri pătrați.

Aparthtel în strada Ion Vidu

În cadrul aceleiași ședințe, CMUAT și-a dat avizul consultativ pentru construirea unui aparthotel cu un etaj și un etaj retras în strada Ion Vidu nr. 16 A.

„Având în vedere cerințele care trebuie îndeplinite pentru astfel de zone funcționale de tip Liu, faptul că Regulamentul Local de Urbanism prevede că pentru orice funcțiune de turism solicitată trebuie elaborat un Plan Urbanistic de Detaliu, specialiștii comisiei de urbanism au solicitat beneficiarului elaborarea acestuia.

Capacitatea maximă a funcțiunii turistice este de 10 camere. Totodată, comisia a solicitat asigurarea retragerii față de mejdie a jumătate din înălțimea imobilului", a precizat Adriana Lipoveanu, directorul adjunct al Direcției Instituției Arhitectului Șef.

După realizarea PUD-ului, investitorul va reveni în CMUAT pentru avizarea acestuia.

Proiectul, inițiat de firma Saga Grains SRL vizează o suprafață de teren de circa 850 metri pătrați.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!