Deputatul AUR de Bihor, Mihai Lasca, a avut, marţi seara, o primă reacţie faţă de dezvălurile BIHOREANULUI privind afacerile sale penale, pe care le consideră "atacuri de presă". Deşi s-a vrut o "clarificare" a situaţiei sale judiciare, declaraţia nu lămureşte niciunul din dosarele sale, trecând cu totul peste ultima descoperire, privind activităţile sale de şmenar, pentru care a şi fost condamnat definitiv în urmă cu 13 ani.

Într-o scurtă filmare postată pe Facebook, liderul AUR Bihor trece rapid peste anchetele şi condamnările de care a avut parte, fără a oferi explicaţii sau a le dezminţi în vreun fel.

Cu privire la dosarul DIICOT trimis în judecată în 2018 pentru constituire de grup infracţional organizat şi trafic de migranţi (iniţial pornit şi sub suspiciunea de implicare în manopere cu carduri bancare falsificate), Lasca precizează doar că "nu sunt vizat de ncio anchetă în curs şi nu sunt trimis în judecată pentru nicio activitate de fraude informatice, carduri bancare sau alte activităţi similare", iar pretinsa facilitare a trecerii frontierei de stat este dintr-un "dosar început în 2013 şi în care abia în 2021 se va decide o eventual judecare".

Cu privire la dosarul de loviri şi alte violenţe, în care a fost condamnat, luna aceasta, în primă instanţă, la 2 ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere pe un termen de 4 ani, plus 120 zile de muncă în folosul comunităţii, Lasca îl pune pe seama dorinţei sale legitime de a-şi apăra familia. "Persoana vătămată este un individ care mi-a destrămat familia după o relaţie de 18 ani, cauzând suferinţe profunde copiilor mei. Am abordat situaţia în acest fel din dorinţa de a-mi apăra familia, încercând să o păstrez intactă, familia fiind unul dintre pilonii de bază ai partidului AUR", pretinde parlamentarul.

După cum se ştie, Mihai Lasca l-a oprit în trafic şi l-a bătut în public pe partenerul fostei sale soţii, care de altfel i-a şi intentat proces pentru custodia celor doi copii, obţinând şi un ordin de restricţie împotriva sa, aspecte la care liderul AUR nu se referă, însă, deloc.

Mihai Lasca nu dă vreo explicaţie nici cu privire la prima sa condamnare, definitivă, la închisoare, pedeapsă ispăşită şi ştearsă din cazier după reabilitare, pentru o faptă cât se poate de blamabilă. BIHOREANUL a dezvăluit că în 2007 Lasca a fost condamnat definitiv la 3 ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere pe o perioadă de 6 ani, pentru complicitate la înşelăciune prin metoda "şmen", după ce a fost prins că a înşelat, împreună cu un amic, un cetăţean german la Piatra Craiului, loc cunoscut de acţiune al şmenarilor. "În legătură cu acuzele ce mi se aduc cum că aş fi un recidivist ataşez certificatul judiciar", este singura reacţie a lui Lasca.

Mihai Lasca lasă să se înţeleagă că nici măcar nu-şi pune problema vreunei demisii, afirmând că "nu am primit din partea filialei o solcitare de demisie, singura solicitare în acest sens venind din partea unui traseist politic", cu trimitere la cererea lui Iosif Ovidiu Gal, candidat şi el al AUR Bihor la Deputăţie. "Mă disociez total de acest element negativ al societăţii şi îi cer demisia inclusiv aici! I-am propus în privat acest lucru, să facem chetă pentru a-i plăti toată cheltuiala din campanie şi să dispară definitiv din AUR! Mi-a răspuns sec: "eşti un trădător"!", a postat Gal pe Facebook.

"Doresc să vă asigur că voi reprezenta cu mândrie bihorenii şi pe toţi românii liberi şi, aşa cum a spus şi George Simion, mergem înainte şi luptăm pentru dreptate!", este finalul declaraţiei deputatului AUR Mihai Lasca.