Au apărut detalii noi în cazul crimei comise luna trecută în satul Mierlău, având ca victimă un localnic de 29 ani, George P., ucis în bătaie de un tânăr în vârstă de 23 ani, chiar în casa părintească a acestuia din urmă, în seara zilei de 20 noiembrie.

Cazul a fost făcut public de procurori pe 22 noiembrie, după arestarea principalului suspect de atunci, Adrian Bila, trimis după gratii de Tribunalul Bihor pentru 30 de zile sub acuzaţia de omor. După cum a descoperit BIHOREANUL, ancheta declanşată în caz de procurorul Gheorghe Vidican, de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor, a descoperit o acţiune mult mai amplă, alţi doi tineri, Raul Păsulă, din Gepiu, şi orădeanul George Seutiuţ, prieteni cu Bila, fiind inculpaţi.

Bătaie pe întuneric

Cei doi sunt acuzaţi de Bila că au fost părtaşi la incidentul soldat cu moartea lui George, care era unul dintre amicii de pahar ai tatălui său, ba chiar că Păsulă ar fi fost cel care i-a provocat moartea, şi nu el. "Nu era prima dată când îi şicana sau îi bătea pe prietenii tatălui său, când îi găsea acasă la el. Pe unul l-a bătut şi l-a dus acasă în roabă", spun sursele BIHOREANULUI.

În seara zilei de 20 noiembrie, ştiind că tatăl său face din nou chef, Bila şi-a sunat amicii. Împreună cu fratele său, Cătălin, şi cu cei doi prieteni, tânărul a plecat spre casă, unde a scos siguranţa de la curent, şi-a pus mănuşi pe mâini iar în cap o cagulă, în timp ce fratele lui şi amicii şi-au acoperit feţele cu fes sau glugă, după caz. Astfel echipaţi, tinerii au intrat în încăperea în care avea loc cheful. Iar în timp ce Adrian Bila şi prietenii săi au tăbărât peste petrecăreţi, Cătălin Bila a filmat "acţiunea" cu telefonul mobil, filmuleţ pe care, apoi, l-a distribuit printre prietenii săi.

Ca atare, pe 3 decembrie, procurorul Vidican a solicitat Tribunalului Bihor să dispună arestarea lui Raul Păsulă şi George Seutiuţ. În referatul cu propunerea de arestare, transmisă sub formă de extras BIHOREANULUI, se susţine că Adrian Bila şi Raul Păsulă i-au lovit pe toţi cei aflaţi în încăpere. George P. a fost cel care a încasat cele mai multe lovituri, care potrivit medicilor legişti i-au provocat un traumatism toraco-abdominal cu fracturi costale şi rupturi de splină, şi, în final, decesul.

Seutiuţ nu s-a atins de victimă, după cum se arată în document, el lovind alte persoane, însă prin prezenţa sa, "a asigurat un confort psihic la comiterea faptei, prin întărirea intenţiei autorului de a săvârşi faptele, chiar dacă nu a săvârşit acte materiale de agresiune asupra victimei", motiv pentru care a fost inculpat doar pentru complicitate la fapta comisă de ceilalţi doi.

"Motiv de amuzament"

Tribunalul Bihor a respins, însă, propunerea, dispunând ca Păsulă şi Seutiuţ să fie plasaţi în arest la domiciliu pe o perioadă de 30 de zile. Soluţia, atacată atât de cei doi inculpaţi cât şi de procurori, a fost schimbată, marţi, la Curtea de Apel Oradea unde s-a decis ca Raul Păsulă să fie arestat preventiv, în timp ce George Seutiuţ a fost plasat sub control judiciar. În cazul lui Păsulă, a cântărit, cu siguranţă, şi faptul că este recidivist, fiind condamnat definitiv în primăvara acestui an la 1 an şi 6 luni de închisoare cu suspendare pentru tentativă la furt.

Cert este că nici el şi nici Seutiuţ nu recunosc acuzaţiile care li se aduc în cazul de omor, iar avocata celor doi, Simona Paşcu (foto), susţine că aceştia n-ar fi avut cunoştinţă despre intenţiile lui Adrian Bila.

"Clienţii mei nu sunt vinovaţi. Nici unul nu a ştiut ce intenţii are Bila. Au crezut că acesta pregăteşte o şicană, iar pentru ei a fost un motiv de amuzament. Nici unul nu a lovit victima, au fost sinceri şi au şi colaborat cu organele judiciare de la început. Iar ca să se afle adevărul, am solicitat în cursul zilei de marţi o nouă reconstituire la locul faptei, la care să participe atât clienţii mei, cât şi Adrian Bila", a declarat avocata.