Apar detalii noi în cazul poliţistului de frontieră înjunghiat în propria casă vinerea trecută de fostul iubit al fiicei sale. BIHOREANUL a aflat că agresorul, Mario Eduard Vancea, a ajuns la locul faptei cu o maşină condusă de tatăl său, care a şi rămas în faţa casei, iar după ce tânărul şi-a înjunghiat victima şi a fugit, bărbatul a fost victima unei adevărate ambuscade. Autoturismul său a fost atacat cu bare metalice de victima înjunghiată și de soţia şi frații acestuia, care ieşiseră să-l prindă pe Mario.

Şocantul incident, după cum a scris deja BIHOREANUL, s-a produs vinerea trecută, dimineaţa, înainte de ora 7. Sursele ziarului spun că Mario Eduard Vancea fusese plecat la Suceava, unde avea un prieten, şi s-a întors în zorii zilei de vineri la Salonta, unde până în urmă cu două săptămâni a locuit cu fosta lui prietenă, fiica poliţistului de frontieră. Cei doi se certaseră, însă, iar fata a profitat de absenţa lui Mario ca să-şi împacheteze toate lucrurile şi să se întoarcă la părinţi, în Avram Iancu.

Vineri dimineaţa, Mario a fost aşteptat la Gara din Oradea de tatăl său, care l-a dus până la apartamentul din Salonta, iar de acolo, tânărul l-a rugat să-l ducă şi până în Avram Iancu, ca s-o ia şi pe fată. 

Împăcare cu forţa

Când au ajuns, bărbatul a oprit maşina la aproximativ 10 metri de poarta casei în care locuieşte familia poliţistului de frontieră, iar fiul său a intrat în curte, pe poarta care era închisă, dar neasigurată. La fel a intrat şi în casă, unde s-a dus direct în camera fetei, pe care a trezit-o, cerându-i să se întoarcă la el. La scurt timp, în cameră a intrat şi tatăl tinerei. Bărbatul se trezise mai devreme în ziua respectivă, pentru a verifica încălzirea de la solar, în grădină. 

Auzind, însă, ţipetele fetei, bărbatul a intrat în camera ei, unde a dat nas în nas cu Mario. Bărbatul i-a cerut să iasă din casă, însă tânărul era pus pe scandal, iar discuţia a degenerat în îmbrânceli. Cei doi au ajuns în holul casei, unde tânărul a scos la un moment dat un cuţit, cu care l-a tăiat pe tatăl fetei în zona capului, la braţul stâng şi în abdomen. 

Mario ar fi fost dezarmat de cuţit de fosta lui prietenă şi de mama acesteia, care au şi reuşit să-l scoată din casă şi să încuie uşa, pentru ca victima lui să scape de un eventual nou atac.

Prins în ambuscadă

Conflictul a continuat în curtea casei şi în stradă unde, în ciuda rănilor grave, poliţistul de frontieră a ieşit ca să-l prindă pe agresor, în altercaţie intervenind şi fraţii săi, care locuiesc pe aceeaşi stradă şi i-au auzit strigătele de ajutor. 

Dar, înainte de a ieşi în stradă, frontieristul şi fraţii săi au luat din curte câte o bară de metal şi, văzând maşina în care se afla tatăl lui Mario parcată lângă casă, au început s-o lovească, spărgându-i parbrizul şi geamul şi îndoindu-i capota.

Scandalul s-a terminat la sosirea poliţiştilor, anunţaţi prin 112 de mama tinerei.

I-a pus viaţa în pericol

Ce s-a întâmplat în continuare se ştie deja. Mario Eduard Vancea a fost reţinut, vineri, pentru 24 de ore, iar sâmbătă procurorul Bianca Vulcan de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor, care coodonează ancheta în caz, l-a prezentat judecătorului de drepturi şi libertăţi, care a dispus să fie arestat pentru o perioadă de 30 de zile. 

Victima a fost internată vineri în spital şi a fost operată imediat, intervenţia chirurgicală durând mai bine de 8 ore.

"A suferit lovituri cu un corp tăietor-înţepător, care i-au provocat leziuni în flancul abdominal stâng, regiunea fronto-parietală stângă, braţ stâng, regiunea deltoidiană faţă laterală şi la nivelul piramidei nazale", după cum se arată într-un comunicat transmis, luni, pe marginea cazului, de prim-procurorul adjunct al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, Gligor Sabău.

Potrivit informării, leziunile suferite i-au pus viaţa în pericol, motiv pentru care Mario Eduard Vancea este anchetat sub acuza de tentativă la infracţiunea de omor, pentru care riscă între 5 şi 10 ani de detenţie.