Ce provocări întâmpină companiile tech din Transilvania, în general, și cele din Oradea și regiunea Nord-Vest, în special? Ce rol au clusterele IT în acest context - și cum se construiește un ecosistem sănătos, în care sectoarele public și privat lucrează atât împreună, cât și în simbioză cu mediul academic?

Sunt câteva dintre întrebările care își vor găsi răspuns la IQ Digital Summit Oradea, cel mai mare eveniment dedicat tehnologiei desfășurat până acum în orașul de pe Criș, care se va desfășura pe 3 octombrie la Teatrul Regina Maria.

Dezbaterea va avea loc în cadrul panelului “HI-TECH Made in Transilvania”, organizat de The European Digital Innovation Hub In Transilvania, și va explora potențialul regiunii Transilvania în domeniul tech și modalitățile de a stimula dezvoltarea ecosistemului local și regional.

„Vom aduce în prim-plan provocările și oportunitățile întâmpinate de companiile tech din Oradea și din Transilvania - cu accent pe rolul clusterelor și al colaborării între companii, administrație și mediul academic în creșterea competitivității la nivel european și global”, a precizat Bianca Muntean, co-fondator și cluster manager Transilvania IT Cluster, coordonator și fondator al The European Digital Innovation Hub in Transilvania, potrivit IQDigital.ro.

Invitații panelului sunt Mirela Mărcuț, Policy Expert / Business Development Expert, Transilvania IT Cluster, Andrei Savin – CEO Brinel, Răzvan Pătcaș – director, Parcul Științific și Tehnologic Oradea; Marcel Anghel – CEO Qubiz și Daniela E. Popescu – profesor universitar, coordonator al Serviciului Management Integrat IT din Universitatea Oradea.

Citiți mai multe detalii pe IQDigital.ro!

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!