Dezvăluire surprinzătoare, făcută vineri seară pe Facebook, de controversatul Cozmin Gușă, un personaj cunoscut pentru declarații pro ruse. Într-o postare făcută pe Facebook, acesta a anunțat că preotul orădean Ciprian Mega, criticat vehement pentru că participă la un festival de film din Moscova, s-a întâlnit chiar cu Vladimir Putin!

„Eveniment extraordinar și bombă uriașă de presă! Preotul Ciprian Mega, primit de Putin, în această seară, la Kremlin! În urma discuțiilor publice iscate în Rusia de participarea filmului “21 de rubini” la BRICS FILM FESTIVAL, preotul-regizor Ciprian Mega a fost invitat în această seară de către președintele Putin la o discuție despre valențele culturale ale producției cinematografice românești, care vă reamintesc c-a fost puternic cenzurată în România”, a scris Cozmin Gușă.

Potrivit acestuia, vestea i-ar fi fost dată chiar de echipa preotului regizor.

„Cei din echipa preotului Mega mi-au spus, într-o convorbire telefonică de-acum câteva minute, că discuția cu “țarul” Putin s-a axat pe elementele din film ce exprimă valorile și comportamentele tipice ortodoxiei, respectiv postcomunismului, ce sunt comune societăților ruse și românești. În scurt timp Ciprian Mega va oferi mai multe detalii publice despre această întâlnire neașteptată, dar excepțional de interesantă. Sunt extrem de bucuros că echipa de patrioți români, din care fac parte și producătoarea Laura Mega, dar și marele Dorel Vișan, a reușit să marcheze atât de puternic la Moscova, încât însuși Putin a fost curios și bucuros să-i întâlnească. HAI ROMÂNIA!”, a scris Gușă pe aceeași pagină de Facebook.

Deocamdată, alte detalii despre întâlnirea lui Mega cu dictatorul rus nu au fost făcute publice. 

BIHOREANUL a aflat că preotul regizor a fost invitat de Putin personal și a participat singur la întâlnirea care a durat circa 20 de minute, în condiții de maximă siguranță.

Contactat de ziar, Ciprian Mega a confirmat întâlnirea cu președintele rus, Vladimir Putin, dar a refuzat să facă orice declarație pe această temă.

Așa cum BIHOREANUL a mai scris, preotul orădean Ciprian Mega s-a ales cu critici vehemente din partea reprezentanților Patriarhiei Române, dar și a societății civile, după ce s-a aflat că acesta participă, împreună cu actorul Dorel Vișan, la Festivalul Internațional de Film de la Moscova.

Între altele, preotul regizor a fost fotografiat alături de controversata purtătoare de cuvânt a ministerului rus de externe Maria Zakharova (în imaginea principală), cea care în urmă cu câteva zile acuza România că, din motive politice, a reziliat contractul de închiriere a sălilor de cinema cu Ambasada Rusiei la București.

Filmul lui Mega, „21 de rubini”, a fost selectat printre cele 9 din finala festivalului. Pentru vineri seară era programată ceremonia de decernare a premiilor.

Pelicula orădeanului nu a primit însă nici un premiu.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!