Intrată în Parlament pe listele AUR, acum președintă a formațiunii S.O.S., Diana Șoșoacă a depus un proiect de lege pentru ca România să denunțe tratatul de bună vecinătate cu Ucraina și să anexeze teritorii aflate cândva în componența României, proces care, subliniază Digi24.ro, ar fi posibil doar printr-o declarație de război.

Hotnews.ro amintește că senatoarea Diana Șoșoacă este invitată frecvent la evenimentele găzduite de ambasadorul Rusiei în România, Valery Kuzmin.

Luni, ea a depus la Senat un proiect „pentru modificarea Legii nr. 129/1997 pentru ratificarea Tratatului cu privire la relațiile de bună vecinătate și cooperare dintre România și Ucraina”.

Conform proiectului de lege, România ar putea denunța tratatul în 2027, „cu respectarea termenului de încunoștințare de cel puțin 1 an înainte de expirarea perioadei de valabilitate”. De asemenea, legea propusă de Șoșoacă prevede că „România anexează teritoriile istorice care i-au aparținut, respectiv Nordul Bucovinei, Herța, Bugeacul (Cahul, Bolgrad, Ismail), Maramureșul istoric și Insula Șerpilor”. 

În expunerea de motive a proiectului, Șoșoacă susține că inițiativa este făcută „pentru reparație istorică, socială, morală și economică, dar și pentru interesele geostrategice ale României”. Senatoarea scrie că teritoriile mai sus menționate sunt românești și „au fost furate de URSS”, fiind acum „deținute abuziv de Ucraina”.

„Prin acest demers dorim să fie anulat cel mai mare act de trădare postdecembrist, respectiv Tratatul de buna vecinătate și cooperare dintre România și Ucraina”, a adăugat Șoșoacă, vorbind și despre „disprețul și batjocura statului ucrainean față de statul român si cetățenii de etnie română ce trăiesc în teritoriile ocupate vremelnic”.

După ce Rusia a invadat Ucraina, Diana Șoșoacă și-a arătat în mai multe rânduri dezaprobarea față de Ucraina, fiind prezentă în schimb la evenimente găzduite de ambasadorul Rusiei în România, Valery Kuzmin.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!