Serviciul Teritorial Oradea al DIICOT are un nou şef, funcţia rămasă vacantă ca urmare a pensionării procurorului şef Adrian Pantea urmând să fie preluată, începând cu data de 22 ianuarie, de procurorul Ioan Gheorghe Bogdan, deocamdată cu delegaţie. 

Delegarea magistratului a fost decisă, marţi, de Secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), care a stabilit ca Bogdan să rămână în această funcţie până la ocuparea postului prin numire, dar nu mai mult de 6 luni.

Procurorul Ioan Gheorghe Bogdan are 45 de ani, este absolvent al Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii Babeş Bolyai şi e magistrat din anul 2000.

Din 2006, Bogdan a coordonat activitatea Parchetului Salonta până în 2012, când a promovat examenul la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor, iar ulterior la DIICOT - Oradea.

Delegarea magistratului vine după ce, în urmă cu două săptămâni, procurorul șef al DIICOT Oradea, Adrian Pantea, numit abia vara trecută la şefia Serviciului Teritorial Oradea al DIICOT pentru o perioadă de 3 ani, a decis să se pensioneze după doar 5 luni de şefie și la doar 47 de ani. Solicitarea lui a fost aprobată de Consiliul Superior al Magistraturii.