Sebastian Sabău, unul dintre foştii inspectori de trafic ai Autorităţii Rutiere Române din Bihor condamnaţi definitiv cu suspendare, în 2015, pentru că percepeau taxe de protecţie ca să nu-i amendeze pe şoferii găsiţi cu nereguli, s-a întors la „locul faptei".

Bihorel a aflat cu stupoare că Sabău a fost reangajat încă de anul trecut în cadrul ARR Bihor, adică în instituţia pe care o transformase într-un adevărat „sereleu", fiind interceptat în timp ce „jumulea" transportatori de bani, ciment, rigips şi gleturi.

Omul şi-a ispăşit pedeapsa şi şi-a obţinut reabilitarea, zic şefii ARR din Bucureşti, susţinând că Sabău a fost reîncadrat prin concurs, unde se menţionează că şpăgarii condamnaţi nu pot participa, dar şi că sunt exceptaţi cei pentru care a intervenit reabilitarea, adică fapta le-a fost ştearsă din cazier.

Pe româneşte, deşi a fost dovedit şpăgar, omul e acum curat, spălat, numai bun de pus la treabă. Plus că, spun tot ei, Sabău şi-a câştigat noul post de referent pentru că a fost cel mai bun dintre candidaţi, chestiune care nu-i de mirare, din moment ce lucrase ani buni în instituţie şi, deci, ştia legislaţia şi-n somn.

Ba chiar şi cum se încalcă, după cum s-a dovedit.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!