Directoarea Dana Paşc a ieşit, luni, la pensie după 30 de ani de activitate la Direcţia Judeţeană de Statistică Bihor, instituţie pe care a și condus-o începând din 1999.

Prefectul Dumitru Ţiplea i-a mulţumit marţi directoarei, în cadrul unei conferinţe de presă pe teme legate de activitatea Prefecturii, pentru activitatea prestată.

"Am ţinut ca doamna directoare Paşc să fie prezentă la această conferinţă de presă pentru a-i mulţumi public pentru buna şi foarte buna colaborare pe care am avut-o instituţional", a spus Ţiplea.

Reprezentantul Guvernului în teritoriu a definit Direcţia Judeţeană de Statistică Bihor ca pe o instituţie "care nu iese la suprafaţă, dar care asigură siguranţa judeţului din multe puncte de vedere".

Vizibil emoţionată, Dana Paşc şi-a amintit primele zile în slujba Statisticii bihorene. "În 1992 intram în sistemul statistic la recensământul populaţiei şi locuinţelor. Iată că ies în pensie tot la un recensământ", a spus directoarea.

Paşc le-a mulţumit colegilor şi jurnaliştilor pentru colaborare şi a spus că pleacă la pensie liniştită pentru că lasă instituţia pe mâini bune.

"Colegul nostru (n.r. noul director, Gabriel Borbandi) a intrat în instituţie tot cu un recensământ, cel din 2002. Este un om responsabil, pe care eu l-am format şi garantez pentru profesionalismul şi felul în care este dedicat instituţiei", a spus Paşc.

Inginer de profesie, licenţiată şi în Ştiinţe Economice, Dana Paşc este unul dintre puţinii şefi de instituţii care şi-a păstrat funcţia indiferent de partidele aflate la putere de-a lungul timpului. Originară din Târgu Neamţ şi căsătorită în Bihor, Paşc spune că îşi va dedica în continuare viaţa familiei şi celor două nepoţei.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!