A fost un adevărat spectacol, zilele trecute, la Tribunalul Bihor, unde fosta şefă adjunctă a ITM, Nadia Racz, şi-a înfruntat anchetatorul.

Nu în procesul de corupţie pornit pe numele ei, ci într-un altul, în care a contestat amenda de 3.500 lei cu care s-a ales pentru "atitudine ireverenţioasă".

Care e povestea? În timpul anchetei, furioasă că nu-l poate convinge pe procurorul DNA Radu Alba de nevinovăţia ei, femeia l-a făcut troacă de porci, reproşându-i că "arată mahmur, e netuns, cu barba prea mare, are blugi uzaţi şi tricou care îi atârnă".

Spectacolul a continuat şi în sala de judecată, căci avocatul ei, Alexandru Lele, a continuat pe acelaşi ton pledoaria, explicând de faţă cu procurorul venit să-şi susţină poziţia şi cu judecătorul chemat să pronunţe verdictul, că femeia n-a vrut să jignească, ci i-a făcut o recomandare anchetatorului, pe "un ton matern", însă procurorii sunt mai supărăcioşi de felul lor, căci se cred "mici Dumnezei".

Urmarea? Radu Alba a cerut judecătorului să sesizeze Parchetul Curţii de Apel în cazul lui Lele, pentru încălcarea solemnităţii şedinţei, stârnindu-l şi mai tare pe avocat, care i-a replicat să pună mâna pe carte, să vadă cum e cu libertatea de exprimare, iar dacă nu deţine asemenea cărţi, are el vreo zece şi poate să i le împrumute.

Cum se va termina "meciul" încă nu e clar, căci judecătorul a amânat pronunţarea unei soluţii, pentru Săptămâna patimilor. Ce perioadă mai potrivită putea fi?

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!