Marea majoritate a membrilor Biroului Politic Național PNL au votat, în ședința de miercuri, pentru comasarea alegerilor și liste comune la europarlamentare cu PSD. Concret, 58 de lideri PNL au votat pentru, doar 5 au votat împotrivă și 2 s-au abținut, între cei care s-au declarat împotrivă numărându-se și președintele PNL Bihor, Ilie Bolojan.

Informația a fost publicată miercuri, pe surse, de presa centrală, înainte cu câteva ore ca liderii PNL și PSD să facă publică oficial decizia luată.

Ședința liberalilor a fost una cu scântei, menționează site-urile centrale.

„Bolojan a spus că participarea la liste comune cu PSD „este un dezastru și ne pierdem identitatea și nu o să mai revină electoratul la viitoarele alegeri spre PNL””, scrie G4Media.ro.

Adevărul.ro notează că Bolojan, fost secretar general al PNL (în 2015 - n.r.), „a susținut în ședință că este o eroare politică mergerea pe listă comună cu PSD, pentru că o astfel de alianță dezavantajează la urne ambele partide”.

„Este o eroare să facem liste comune la europarlamentare”, ar fi declarat Bolojan, potrivit Digi24.

Un alt lider PNL din teritoriu a fost mai plastic. Președintele PNL Vâlcea, Cristian Buican, a spus că „dacă ne prostituăm, să ne prostituăm total, să o facem și la locale”.

Printre cei care au mai criticat măsura se numără și Robert Sighiartău și Ioan Turc, primarul din Bistrița - Năsăud.

Anunțul oficial privind comasarea alegerilor europarlamentare și candidarea pe listă comună PNL-PSD urmează să fie făcut miercuri seară, la ora 19, de liderii celor două formațiuni.

Miercuri, de la ora 16, ambele partide au avut, simultan, ședințe, pentru ca liderii partidelor să se exprime în legătură cu decizia.

Potrivit unor surse politice, alegerile locale vor fi comasate cu cele europarlamentare pe 9 iunie, iar PSD și PNL vor candida pentru Parlamentul European pe liste comune.

UPDATE:

Întrebat după ședință de jurnaliști despre obiecțiile lui Ilie Bolojan față de listele comune PNL – PSD la europarlamentare, Nicolae Ciucă, președintele liberalilor, a răspuns scurt: „Este părerea dumnealui”. El a adăugat că au existat dezbateri în ședința de miercuri, dar apoi s-a votat și decis adoptarea acestor liste comune.

Hotnews.ro mai notează că, întrebat dacă se teme că, în eventualitatea unui eșec la alegeri, Ilie Bolojan și Emil Boc îi vor lua partidul, Ciucă a răspuns: „Nu mi-e frică de nimic”.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!