Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea a deschis un dosar penal în cazul unui administrator de firmă care a eliberat adeverinţe de angajator unor orădeni, pentru ca aceştia să le folosească pe perioada stării de urgenţă, ca să circule în oraş. 

Cei doi au fost opriţi sâmbăta trecută de poliţişti pe strada Ciheiului, care au verificat documentele şi au descoperit că sunt măsluite, motiv pentru care i-au anunţat pe procurori.

Cazul a fost înregistrat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea unde, din primele verificări, s-a stabilit că cei doi orădeni au primit adeverinţe pe 25 martie. 

"Administratorul societăţii a întocmit în fals două înscrisuri - adeverinţe de angajator - din care reiese în mod nereal că două persoane ar fi angajate la această societate, adeverinţe care au fost folosite de acestea în data de 9 mai, pentru a justifica prezenţa pe strada Ciheiului din Oradea, cu încălcarea Ordonanţelor Militare aflate în vigoare", se arată într-un comunicat transmis, miercuri, de Biroul de presă al Parchetului Oradea. 

Informarea nu face referire la infracţiunile imputate celor doi orădeni care au fost părtaşi la fapta administratorului societăţii, dându-şi datele personale pentru a fi inserate în adeverinţe, iar apoi s-au folosit de documentele măsluite ca să iasă în oraş. "Deocamdată ancheta se desfăşoară in rem, adică faţă de faptă. Cercetările se efectuează de către organele de poliţie, sub supravegherea procurorului", a explicat purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea, prim-procurorul adjunct Ciprian Morar.