DNA a anunţat săptămâna trecută că a trimis în judecată un om de afaceri, pe Octavian Constantin Netcu, care în 2012 i-a prostit pe funcţionarii Primăriei Oradea şi pe şefii Spitalului Judeţean să plătească 2,4 milioane lei pentru un angiograf cu piese reciclate ca şi cum ar fi fost nou-nouţ.

Ca să-şi poată lua comisionul din vânzare, omul le-a băgat sub nas acte măsluite, cum că aparatul era în regulă, ştiind că banii proveneau dintr-un proiect european în care sunt interzise achiziţiile de produse second-hand.

Aceasta e versiunea oficială, de ochii lumii. În realitate, Netcu are toate şansele să scape cu obrazul curat, iar asta chiar cu ajutorul procurorilor, care au ţinut la sertar dosarul lui, deşi era unul destul de banal, vreme de 9 ani, aducându-l la lumină abia acum, cu un an înainte să se prescrie răspunderea penală pentru escrocherie.

Pentru DNA Oradea, recordman la nerealizări, se pare că nu-i niciun bai, căci procurorii au bifat finalizarea unei anchete, ceea ce va da bine la statistici, chiar dacă dosarul va "muri" aproape sigur pe masa judecătorilor.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!